Μόσχα καλεί Τσίπρα στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS!

Μόσχα καλεί Τσίπρα στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο υφυπουργό Οικονομικών, Σεργκέι Στόρτσακ

Μόσχα καλεί Τσίπρα στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS!
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπο/αντιπρόσωπο της νέας αναπτυξιακής τράπεζας που δημιουργούν οι χώρες BRICS (Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν. Αφρική), Σεργκέι Στόρτσακ, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Σεργκέι Στόρτσακ κάλεσε, μάλιστα, την Ελλάδα, να γίνει το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.

Συμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Στόρτσακ, εκφράζοντάς του, παράλληλα, τη θετική του έκπληξη για την πρόσκληση να γίνει η Ελλάδα το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός εξέφρασε το ενδιαφέρον της Ελλάδας και τη δέσμευση να εξετάσει διεξοδικά την πρόταση, την οποία και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά με τους ηγέτες των κρατών των BRICS. στην Αγία Πετρούπολη, την οποία θα επισκεφθεί, προκειμένου να συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνεται στις 18-20 Ιουνίου.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Στόρτσακ παραχώρησε και σχετική συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέσω της οποίας απηύθυνε πρόσκληση στην Ελλάδα να συμμετάσχει ως μέλος στην υπό διαμόρφωση νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Σε μια περίοδο που το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας παραμένει οξύ και αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα της διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, η συμμετοχή της χώρας στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις του Ρώσου επισήμου, θα της επιτρέψει να χρηματοδοτήσει μια σειρά αναπτυξιακά έργα.

Αναφερόμενος στις ελληνορωσικές σχέσεις, ο κ. Στόρτσακ τόνισε ότι αυτές θα μπορούν να αναπτυχθούν σε διάφορους τομείς με τη χρήση του ρωσικού ρουβλιού ως νομίσματος για τις πληρωμές αγαθών και υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης