Καπερνάρος προς βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι λαθραίοι λαθρομετανάστες και να τους πάρετε σπίτι σας»

Καπερνάρος προς βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι λαθραίοι λαθρομετανάστες και να τους πάρετε σπίτι σας»

Σφοδρή σύγκρουση για τους μετανάστες σε Επιτροπή της Βουλής - «Είστε ρατσιστής και χυδαίος» απάντησε η Βασιλική Κατριβάνου στον Βασίλη Καπερνάρο

Καπερνάρος προς βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι λαθραίοι λαθρομετανάστες και να τους πάρετε σπίτι σας»
«Μαλλιά-κουβάρια» έγιναν οι Βασίλης Καπερνάρος και Βασιλική Κατριβάνου στην Επιτροπή της Βουλής για το Σωφρονιστικό Σύστημα, όταν ο πρώτος μίλησε για «λαθραίους λαθρομετανάστες». 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε στο προεδρείο της Επιτροπής και ζήτησε  να παρατηρήσει τον ανεξάρτητο βουλευτή για τους «απαράδεκτους» -όπως είπε- χαρακτηρισμούς. 

«Είναι λαθραίοι λαθρομετανάστες και να τους πάρετε σπίτι σας» αντέδρασε ο κ. Καπερνάρος, προκαλώντας την «έκρηξη» της κυρίας Κατριβάνου, που του απάντησε: «Είστε χυδαίος και ρατσιστής».

Κλείσιμο
Βασίλης Καπερνάρος: .... Επίσης, ακούω που λέει η καλή συνάδελφος κ. Κατριβάνου, που έχει καλές προθέσεις, για τις αγροτικές φυλακές. Οι αγροτικές φυλακές έγιναν σε άλλα χρόνια που οι κρατούμενοι ήταν Έλληνες και πράγματι, ήταν χρήσιμο και καλλιεργούσαν εκεί, ό,τι καλλιεργούσαν όταν μεγάλωναν στις οικογένειές τους.

Τα πρακτικά της Βουλής

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: ... Επίσης, ακούω που λέει η καλή συνάδελφος κ. Κατριβάνου, που έχει καλές προθέσεις, για τις αγροτικές φυλακές. Οι αγροτικές φυλακές έγιναν σε άλλα χρόνια που οι κρατούμενοι ήταν Έλληνες και πράγματι, ήταν χρήσιμο και καλλιεργούσαν εκεί, ό,τι καλλιεργούσαν όταν μεγάλωναν στις οικογένειές τους. 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Εννοείτε ότι οι ξένοι δεν μπορούν να καλλιεργούν;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κυρία Κατριβάνου, μην διακόπτετε.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Να απαντήσω για τα «αδέλφια» μας τους λαθραίους μετανάστες. Δεν μπορείς να βάλεις στις αγροτικές φυλακές τον Αλγερινό, ο οποίος στατιστικά, αν ρωτήσετε σε όλες τις φυλακές, θα σας πουν ότι είναι ο πιο επικίνδυνος κρατούμενος και στη συνέχεια είναι ο Μαροκινός και μετά ο Γεωργιανός. Οι Αλβανοί μπροστά τους είναι «αγγελούδια».

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, όλα τα στερεότυπα και όλος ο φασιστικός λόγος του κ. Καπερνάρου...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ μην διακόπτετε τον κ. Καπερνάρο.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Περάσαμε νόμο εδώ μέσα για το ρατσιστικό λόγο και ακούγεται από την αρχή μέχρι το τέλος που μιλάει.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Μην διακόπτετε, ο καθένας λέει την άποψή του.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Ο ρατσιστικός λόγος δεν είναι άποψη. Κύριε Πρόεδρε, περάσαμε νόμο και είπαμε ότι ως πολιτικοί, τουλάχιστον μέσα στο Κοινοβούλιο …

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ, ο καθένας κρίνεται. Σας αφαιρώ το λόγο. Κύριε Καπερνάρο, συνεχίστε.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Εάν δεν μπορείτε να βγείτε έξω. Τα αδέλφια σας, τους λαθρομετανάστες, πάρτε τους σπίτι σας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Καπερνάρο, μην κάνετε διάλογο.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Είστε πάρα - πάρα πολύ χυδαίος και ρατσιστής.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κυρία Κατριβάνου, δεν θα ξαναμιλήσετε.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: Με προσβάλλει, προσβάλλει το Κοινοβούλιο, έχει ρατσιστικό λόγο και έχει πει επανειλημμένως να τους πάρω σπίτι μου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης