Λ. Ρακιντζής: Βρίσκω τείχος στους ελέγχους των επωνύμων

Λ. Ρακιντζής: Βρίσκω τείχος στους ελέγχους των επωνύμων

«Στην προσπάθεια που κάνω για τους επωνύμους βρίσκω ένα τείχος και αυτό είναι τα απαλλακτικά βουλεύματα. Παραπέμπω τους επώνυμους αλλά στη διαδικασία της δικαιοσύνης βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα» είπε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και ρώτησε τους βουλευτές: «μήπως έχετε δει εσείς επώνυμους να πηγαίνουν σε δικαστήρια;»



Λ. Ρακιντζής: Βρίσκω τείχος στους ελέγχους των επωνύμων
Σε παραδοχές που αποδεικνύουν ότι η διαφθορά στη χώρα μας «ζει και βασιλεύει» προχώρησε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής στη Βουλή κατά την παρουσίαση της έκθεσης πεπραγμένων για το 2013.

Ο κ. Ρακιντζής αποκάλυψε ότι εξακολουθεί να υπάρχει δίχτυ προστασίας των επωνύμων, πως οι έρευνες για τις διεφθαρμένες ΜΚΟ έχουν βαλτώσει και πως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημά του για περισσότερους επιθεωρητές.

Ειδικότερα, είπε ότι «στην προσπάθεια που κάνω για τους επωνύμους βρίσκω ένα τείχος και αυτό είναι τα απαλλακτικά βουλεύματα. Παραπέμπω τους επώνυμους αλλά στη διαδικασία της δικαιοσύνης βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα» και ρώτησε τους βουλευτές: «μήπως έχετε δει εσείς επώνυμους να πηγαίνουν σε δικαστήρια;».

Κλείσιμο
Αναφορικά με τις ΜΚΟ είπε ότι έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η υπηρεσία του έστειλε αρκετές υποθέσεις στις αρμόδιες ΔΟΥ για περαιτέρω έλεγχο. Πρόσθεσε όμως ότι «οι ΔΟΥ διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν έχουν χρόνο και ζήτησαν να γίνει κεντρικός έλεγχος. Τελικά δεν έχουμε κανέναν έλεγχο».

Πέραν αυτών ο κ. Ρακιντζής επεσήμανε ότι η υπηρεσία του λειτουργεί με μόλις 8 επιθεωρητές και σημείωσε «ζήτησα ενίσχυση από τον κ. Μητσοτάκη αλλά… Δεν έρχεται και ο άλλος εύκολα να γίνει επιθεωρητής. Τρώμε μηνύσεις, αγωγές και δεν έχουμε και κάλυψη. Αυτό είναι αποτρεπτικό…».

Τέλος, πρότεινε να δημιουργηθούν νέες δομές εσωτερικού ελέγχου και καταπολέμησης της διαφθοράς στα υπουργεία τονίζοντας ότι «μέχρι τώρα η υφιστάμενη δομή δεν παρήγαγε κανένα έργο ήταν υπηρεσία ψυγείου

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης