Βίντεο: Γήπεδο έκαναν τη Βουλή οι χρυσαυγίτες

Βίντεο: Γήπεδο έκαναν τη Βουλή οι χρυσαυγίτες

Εικόνες ντροπής - Δείτε το Μιχαλολιάκο να ουρλιάζει, την κόρη του και υποστηρικτές του σε... μπουλούκι να τον παροτρύνουν να «ξεφτιλίσει» το σύστημα - Υβρεις εκτόξευσε ο προφυλακισμένος αρχηγός της ΧΑ - Ποιους αποκάλεσε «λιγδιάρηδες» και «καραγκιόζηδες»

Ευρωλίγκα: Νίκη πρωτιάς ο ΠΑΟ στο Μιλάνο
Βίντεο: Γήπεδο έκαναν τη Βουλή οι χρυσαυγίτες
Να μετατρέψουν την διαδικασία των αιτήσεων άρσης ασυλίας των προφυλακισμένων βουλευτών Ν. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Γ. Λαγού σε επικοινωνιακή... παρωδία επιχείρησαν  στην Βουλή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παρά το γεγονός ότι τόσο το προεδρείο όσο και οι βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων απέφυγαν να απαντήσουν στις συνεχείς προκλήσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι όταν ο προεδρεύων της Ολομέλειας Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε από τον κ. Χρήστο Παππά να ανακαλέσει την φράση «είστε άθλιοι και αχρείοι» ακούστηκε από τα έδρανα των χρυσαυγιτών χυδαίο υβρεολόγιο.

Κλείσιμο


«Σκάσε ρε λιγδιάρη!» φώναξε ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Μιχάλης Αρβανίτης και Νίκος Μίχος που είπαν «είστε ξεφτιλισμένοι και καραγκιόζηδες».

Από την άλλη πλευρά ακούστηκε ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος που τους αποκάεσε «φασίστες» για να απαντήσουν Μίχος και Δ. Κουκούτσης: «Σκάσε ρε! Σκάστε ρε αδερφάρες… πουσ..δες… Μόνο με καρότα βολεύεστε».


Προηγουμένως, κατά τη μεταφορά των χρυσαυγιτών στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο Νίκος Μιχαλολιάκος ούρλιαξε προς τους αστυνομικούς «μη μ' ακουμπάει κανείς», ενώ πίσω του ένα... μπουλούκι από υποστηρικτές του μεταξύ των οποίων η κόρη του και βουλευτές της ΧΑ τον παρότρυναν: «Άκου αρχηγέ και άκου το καλά, ξεφτίλισε το σύστημα για άλλη μια φορά». Κι όλα αυτά μέσα στη Βουλή... Το γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες προσπάθησαν να μετατρέψουν τη διαδικασία σε... σόου και έκαναν μίνι διαδήλωση μέσα στο κτίριο της Βουλής προκαλεί εντύπωση.

Προσπάθησαν να μετατρέψουν τη Βουλή σε γήπεδο

Πρωτόγνωρες καταστάσεις που προκαλούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία έζησε για μια ακόμα φορά το ελληνικό κοινοβούλιο με πρωταγωνιστές τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ομάδα 30 ατόμων αποτελούμενη από βουλευτές, υπαλλήλους του φιλοναζιστικού κόμματος στα γραφεία της Βουλής, συγγενείς και φίλους που κατάφεραν να πάρουν άδειες εισόδου, σε εκτέλεση μιας καλοσυντονισμένης επιχείρησης, μετέτρεψαν τους διαδρόμους του κοινοβουλίου σε εξέδρα γηπέδου φωνάζοντας συνθήματα με υψωμένες τις γροθιές.

Τα μέλη της ομάδας είχαν ακροβολιστεί στους διαδρόμους τους κοινοβουλίου περιμένοντας την εμφάνιση του αρχηγού τους Νίκου Μιχαλολιάκου. Λίγο μετά τις 12 ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης τους ενημέρωσε ότι οι προφυλακισμένοι θα μπουν την υπόγεια είσοδο που βρίσκεται στο βεστιάριο, ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο της Ολομέλειας. Οι φανατισμένοι οπαδοί συγκεντρώθηκαν και ξέσπασαν σε φωνές και συνθήματα με το που εμφανίστηκε ο κ. Μιχαλολιάκος: «Ακου αρχηγέ και άκουσε καλά ξεφτίλισε το σύστημα για άλλη μια φορά»! Όλα αυτά όχι στην πλατεία Συντάγματος αλλά εντός του ελληνικού κοινοβουλίου που δοκιμάστηκε απο καταστάσεις πρωτόγνωρες!

Λόγω τις έκρυθμης κατάστασης η φρουρά της Βουλής επιχείρησε να συντομεύσει την πορεία των προφυλακισμένων με αποτέλεσμα να προκαλέσουν το ξέσπασμα του κ. Μιχαλολιάκου. «Μη με ακουμπάει κανείς! Είμαι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Μην τολμήσει κανείς να με ακουμπήσει» φώναξε πυροδοτώντας ακόμα πιο ακραίες αντιδράσεις από το συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι δε ενδεικτικό ότι οι πιο θερμόαιμοι επιχείρησαν να εισβάλουν ακόμα και στην αίθουσα της ολομέλειας.

Προκειμένου να αποφευχθεί το «φιάσκο» της εισόδου, η φρουρά της Βουλής μπλόκαρε όλες τις διόδους που οδηγούν πέριξ της Ολομέλειας και του περιστυλίου. Στην ουσία για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά η Ολομέλεια λειτουργούσε με κλειστούς τους διαδρόμους του κοινοβουλίου.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης