Αύριο η Μέρκελ στην Αθήνα

Αύριο η Μέρκελ στην Αθήνα

Με ποιους θα συναντηθεί
- Τι αναμένεται να ανακοινώσει
- Θα προβάλλει τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία σαν επιτυχία της πολιτικής λιτότητας του Βερολίνου
-Κι όμως, το 46% των Ελλήνων πιστεύει ότι η επίσκεψή της θα βοηθήσει την χώρα

Merkel is coming to Athens tomorrow
Μέσα σε θετικό κλίμα που διαμορφώνει η επιτυχής πρώτη έξοδος της χώρας στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού φθάνει αύριο, Παρασκευή, στην Αθήνα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. 

Η υπερκάλυψη του στόχου του δανεισμού με το σχετικά χαμηλό επιτόκιο και η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ στέλνουν μήνυμα επανόδου της ελληνικής οικονομίας και επικείμενης ανάκαμψης. Το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στο καλάθι που θα κρατά η καγκελάριος της Γερμανίας. Το βέβαιο είναι ότι η κυρία Μέρκελ θα εξάρει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, τις θυσίες του ελληνικού λαού που απέδωσαν και δεν θα παραλείψει να επιμείνει στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ως όρο όχι μόνο του μνημονίου αλλά οριστικής επιστροφής της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη. Η Γερμανίδα καγκελάριος θα ανακοινώσει το ελληνογερμανικό επενδυτικό ταμείο και το συγκεκριμένο ποσό με το οποίο θα προικοδοτηθεί.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της θα συναντηθεί μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό με καινοτόμους επιχειρηματίες και ακολούθως με εκπροσώπους φορέων -όπως είχε κάνει και στην πρώτη επίσκεψή της στην χώρα μας- προκειμένου να ενημερωθεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και κυρίως να προωθήσει ελληνογερμανικές συμπράξεις για την ανάπτυξη επενδύσεων. Το μείζον θέμα πλέον είναι αν θα υπάρξει δήλωση της κυρίας Μέρκελ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που να  υπερβαίνει την τετριμμένη πλέον τοποθέτηση ότι εφόσον η Ελλάδα πιάσει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος οι εταίροι θα συμβάλλουν στην διαχείριση του ελληνικού χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο. Επίσης θα φανούν και οι διαθέσεις της απέναντι στην ελληνική θέση ότι δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας με αντίστοιχο μνημόνιο. 

Κλείσιμο
Η καγκελάριος της Γερμανίας θα προβάλλει τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και την έξοδο στις αγορές που προετοίμασε η κεντρική τράπεζα της χώρας της σαν επιτυχία της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβάλλει σε όλες τις χώρες που είναι σε μνημόνιο. Άλλωστε έχει κι εκείνη εκλογές και θέλει να μειώσει την απήχηση των ευρωσκεπτικιστών στην χώρα της. 

Η ελληνική κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως το επικοινωνιακό αντίβαρο στην υπόθεση Μπαλτάκου είναι όμως ζητούμενο αν η επίσκεψη Μέρκελ της δίνει πολιτικούς πόντους ή λειτουργεί αντίστροφα σε μία καθημαγμένη κοινωνία. Στόχος πάντως του κυβερνητικού επιτελείου είναι να κλείσει η περίοδος πριν την ανάπαυλα του Πάσχα με θετικά γεγονότα ώστε στο δεκαπενθήμερο που θα ακολουθήσει να περιοριστεί η ζημιά της υπόθεσης Μπαλτάκου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης