Ανεξάρτητοι Έλληνες: Αντιμέτωπος με «αποστάτες» ο Καμμένος

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Αντιμέτωπος με «αποστάτες» ο Καμμένος

Γιοβανόπουλος, Καπερνάρος, Χαϊκάλης, Νταβρής, Χρυσοβελώνη, Γιαταγάνα και Ξουλίδου έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ενημερώνοντας ότι δεν θα παραστούν στο Εθνικό Συμβούλιο - Τελικά δεν πήγαν οι πέντε εξ αυτών - Μήνυμα Καμμένου: Όποιοι εποφθαλμιούν καρέκλες, να τις πάρουν σπίτι

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Αντιμέτωπος με «αποστάτες» ο Καμμένος
Επικίνδυνη περιδίνηση δημιουργείται στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά τη σφοδρή σύγκρουση τουλάχιστον πέντε βουλευτών του κόμματος με τον κ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος τους διεμήνυσε, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, πως «όποιοι εποφθαλμιούν καρέκλες, να τις πάρουν σπίτι... οι αποστάτες μας κάνουν καλό».

Ο γραμματέας της ΚΟ των ΑΝΕΛ, Κώστας Γιοβανόπουλος, ο κ. Βασίλης Καπερνάρος, ο κ. Παύλος Χαϊκάλης, ο κ. Γιώργος Νταβρής και οι κυρίες Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Χρυσούλα Γιαταγάνα και Σταυρούλα Ξουλίδου, με ηλεκτρονική επιστολή, ενημέρωσαν λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης πως δεν θα παραστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα οι βουλευτές είχαν ζητήσει από τον πρόεδρό τους να προηγηθεί του Εθνικού Συμβουλίου συνεδρίαση της ΚΟ, προκειμένου να συζητηθούν κοινοβουλευτικά προβλήματα και αρρυθμίες.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι μεταξύ των ζητημάτων που ήθελαν να θέσουν τα συγκεκριμένα στελέχη, είναι και η εσωκομματική βεντέτα μεταξύ της κυρίας Ραχήλ Μακρή με τους Γιοβανόπουλο - Χρυσοβελώνη.

Εν τέλει, ο κ. Καμμένος δεν έκανε αποδεκτό το εν λόγω αίτημα, με αποτέλεσμα οι πέντε από τους επτά βουλευτές (σ.σ. ο κ. Χαϊκάλης παρέστη στη συνεδρίαση) να απέχουν από τις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου.
Κλείσιμο

Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος τους έστειλε αυστηρό μήνυμα, ξεκαθαρίζοντας πως «όποιοι εποφθαλμιούν στις καρέκλες, τους λέω από εδώ, ας τις πάρουν σπίτι τους από σήμερα το βράδυ. Αποδείχθηκε από την πρώτη αποστασία ότι όσοι έφυγαν μας έκαναν καλό. Εμείς δεν θέλουμε κανέναν επώνυμο, θέλουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και θέλουμε να ενώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

Επίθεση κατά αυτών που αμφισβητούν τον κ. Καμμένο εξαπέλυσε και ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος στήριξε τον πρόεδρο του κόμματος, λέγοντας ότι «φράξιες δεν δεχόμαστε μέσα στους Ανεξάρτητους Έλληνες», ενώ τους κάλεσε «να σταματήσουν την υπονόμευση του Πάνου Καμμένου».

«Παράθυρο» συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Πέραν αυτού, ο κ. Καμμένος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας ΑΝΕΛ - ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

«Εκεί που οι τοπικές κοινωνίες τα βρίσκουν μεταξύ τους και δεν συγκρουόμαστε με τις κόκκινες γραμμές, τις οποίες έχουμε θέσει, ιδίως στα εθνικά θέματα, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο αντιμνημονιακό τόξο, το οποίο θα ανατρέψει ουσιαστικά τη σημερινή συγκυβέρνηση. Μην το φοβάστε αυτό, ξέρουμε να προστατεύουμε τις αρχές μας και τις κόκκινες γραμμές μας» είπε χαρακτηριστικά.

Και εξειδίκευσε: «Εάν στον Πειραιά μας ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι καλοδεχούμενος για να πάρουμε τον δήμο. Εάν, παράλληλα, σε κάποια πόλη, επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, έντιμος, θέλει τη δημιουργία ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου και δεν συγκρουόμαστε σε πολιτικές, όπως αυτή στη Θράκη, που έχουμε διαφορετική άποψη, αλλά μπορούμε να προχωρήσουμε από κοινού, για να περάσει το πολιτικό μήνυμα της καταδίκης των μνημονίων και των πολιτικών της συγκυβέρνησης, θα συνεργαστούμε. Και βεβαίως θα συνεργαστούμε στις μεγάλες περιφέρειες».

Πάντως, άφησε αιχμές για την τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τη διαχείριση του χρέους, λέγοντας  «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκαθαρίζει, αλλά κυμαίνεται μία από εδώ και μία από εκεί, εάν το χρέος αυτό θα πρέπει να διαγραφεί μονομερώς, όπως εμείς απόλυτα στηρίζουμε από την πρώτη στιγμή και αυτό ισχύει για πάντα».

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα συνεργαστεί με πολιτικούς που έχουν στηρίξει τα μνημόνια, ενώ σε άλλο σημείο είπε ότι δεν στοχεύει να δημιουργήσει «άλλο μαγαζί, όπως τα σενάρια που ακούστηκαν για την Ελιά».

Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε ότι οι δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δικαιώνουν τις τοποθετήσεις και τις καταγγελίες που έχει φέρει το κόμμα του στη Βουλή, ενώ εκτίμησε ότι μετά το ΤΤ θα ακολουθήσει η Αγροτική Τράπεζα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης