Πάγκαλος: Αν βγει ο Τσίπρας θα πρέπει να μπούμε στο αεροπλάνο και να φύγουμε...

Πάγκαλος: Αν βγει ο Τσίπρας θα πρέπει να μπούμε στο αεροπλάνο και να φύγουμε...

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε βαρείς χαρακτηρισμούς στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «στη Βουλή έχει γίνει καταγέλαστος»


Πάγκαλος: Αν βγει ο Τσίπρας θα πρέπει να μπούμε στο αεροπλάνο και να φύγουμε...
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο σφοδρής προσωπικής επίθεσης από τον Θεόδωρο Πάγκαλο, με αφορμή και την πρόσκληση του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους κυβερνητικούς βουλευτές να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση.

Σε σημερινή συνέντευξή του σημείωσε πως κάθε κόμμα προσπαθεί να προσελκύσει ψηφοφόρους άλλων χώρων και κατά κύριο λόγο των χώρων που είναι όμοροι, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «τα κάνει τώρα αυτά» γιατί ο κ. Τσίπρας «έχει γίνει καταγέλαστος στη Βουλή» αλλά και διότι «καταρρέουν το ένα μετά το άλλο τα κοινωνικά μέτωπα» του κόμματος:

«... Γραμμή του κ. Τσίπρα ήταν ότι θα ανατρέψει την κυβέρνηση μέσα και έξω από τη Βουλή. Στη Βουλή έχει γίνει καταγέλαστος. Δεν επηρέασε τους συσχετισμούς και στην πρόταση μομφής που κατέθεσε, μάλωναν μεταξύ τους. Το δεύτερο που ναυάγησε και έχει σημασία αυτό είναι ότι καταρρέουν το ένα μετά το άλλο τα κοινωνικά μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία κατά το γνήσιο σοβιετικό σύστημα, αυτό της επανάστασης του 1917, είναι η δημιουργία παράλληλης εξουσίας, των σοβιέτ. Η κατάληψη των πανεπιστημίων ή των χώρων που είχε αυξημένη επιρροή, όπως η ΕΡΤ. Για διάφορους λόγους αυτά απέτυχαν. Και ήταν καλή η ανταπόκριση της κυβέρνησης στις προκλήσεις αυτές, γιατί καταρρέουν αυτοί οι χώροι. Οι προσκλήσεις του κ. Τσίπρα για επαναστατικές πράξεις έξω από τη Βουλή κατέρρευσαν. Γελοιοποιείται και θα πρέπει να βρει κάτι άλλο τώρα. Γυρίζει και σ’ αυτό το θέμα σε πολύ παραδοσιακές μεθόδους και αντιλήψεις. Όπως έκαναν τα κόμματα της δεξιάς, προσπαθεί να λεηλατήσει το χώρο του Κέντρου που προσφέρεται προς λεηλασία και ως δέλεαρ την επανεκλογή».
Κλείσιμο

Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος απευθύνθηκε και στους ενδεχόμενους «υποψήφιους αποστάτες», όπως τους χαρακτήρισε. Θέλω να τους προειδοποιήσω «ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, διότι αλλάζουν στην πολιτική και αλλάζουν πολύ ραγδαία και μπορούν να βρεθούν ξαφνικά και δαρμένοι και βρεγμένοι» είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εκλογές, αφού επανέλαβε πως δεν θα είναι πλέον υποψήφιος για τη Βουλή, επιτέθηκε εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα, αναφερόμενος σε ενδεχόμενη εκλογική του νίκη: «... Όσοι μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα και είμαστε νέοι – διότι εγώ δεν είμαι και δεν μπορώ να το κάνω και θα μείνω εδώ να υπομείνω τη μοίρα μου – θα μπούμε στο αεροπλάνο και θα φύγουμε. Αλλιώς, θα υποστούμε τη μοίρα που συνοδεύει μια εκλογή του κ. Τσίπρα. Όσοι μπορούν να πάνε στο εξωτερικό, εγώ θα τους συμβούλευα να το κάνουν. Και αμέσως. Το βράδυ των εκλογών. Διότι θα διαλυθεί η χώρα. Το έχει ξανακάνει ο ελληνικός λαός αυτό. Έχει αυτοκτονήσει ξανά…».

Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, είπε πως «το πρόβλημα είναι να εκτιμήσουμε κατά πόσον το ΠΑΣΟΚ έχει προοπτική και ποια είναι αυτή. Και η προοπτική αυτή, όπως είναι τώρα, όχι βέβαια (δεν υπάρχει)».

Ο κ. Πάγκαλος παραχώρησε συνέντευξη στον Βήμα Fm.

Παπαδημούλης: Να λάβουν υπόψη τους οι αναποφάσιστοι πως αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα φύγει ο Πάγκαλος από τη χώρα 

Σε ειρωνικό ύφος ήταν το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, όσον αφορά τη δήλωση Πάγκαλου: «Αν βγει ο Τσίπρας θα πρέπει να μπούμε στο αεροπλάνο και να φύγουμε».

Ο κ. Παπαδημούλης έγραψε στο Twitter: «Ακούω ότι ο Πάγκαλος απειλεί να φύγει απο την χώρα,αν κερδίσει στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας το συνυπολογίσουν κ αυτό, όσοι είναι αναποφάσιστοι».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης