Λίστα Λαγκάρντ: Για δύο κακουργήματα παραπέμπεται ο Παπακωνσταντίνου σε Ειδικό Δικαστήριο

Λίστα Λαγκάρντ: Για δύο κακουργήματα παραπέμπεται ο Παπακωνσταντίνου σε Ειδικό Δικαστήριο

Η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής προτείνει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών για τα αδικήματα της νόθευσης, της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος - Διαβάστε το πόρισμα της Προανακριτικής και αναλυτικά τα πορίσματα των κομμάτων

Λίστα Λαγκάρντ: Για δύο κακουργήματα παραπέμπεται ο Παπακωνσταντίνου σε Ειδικό Δικαστήριο
Την ποινική δίωξη για τα αδικήματα της νόθευσης και απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης καθήκοντος ζητά η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής με το πόρισμά της που κατέθεσε στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Το κείμενο που υπογράφουν οι κ.κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Γιώργος Καλατζής, Ανδρέας Κουτσούμπας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Γιώργος Γεωργαντάς από την ΝΔ, ο κ. Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ και ο Βασίλης Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ καταγράφει πλήρως τα πραγματικά περιστατικά, τα επιβαρυντικά έγγραφα που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές, τα αδιάψευστα ευρήματα από τις έρευνες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της ΕΛΑΣ και το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τη φορολογική κατάσταση των συγγενών του πρώην υπουργού και καταλήγει με το δια ταύτα που αναφέρει: «Κατόπιν όλων των ανωτέρω προτείνεται η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γεώργιου Παπακωνσταντίνου για τα αξιόποινα αδικήματα α) της νόθευσης (άρθ. 242&1,2,3 Π.Κ), β) της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία (άρθ. 256) και γ) της παράβασης καθήκοντος  (άρθ. 259 Π.Κ), όπως αυτά προσδιορίζονται λεπτομερώς στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 του παρόντος»

Να σημειωθεί ότι δικές τους πορισματικές εκθέσεις αναμένεται να καταθέσουν ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Ελληνες, Χρυσή Αυγή και πιθανότατα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά, το κείμενο που υπογράφει ο κ. Σπύρος Χαλβατζής (ΚΚΕ) ζητά ποινική δίωξη μόνο για τον κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα απιστίας και νόθευσης σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης καθήκοντος ενώ πολιτικές ευθύνες επιρρίπτει σε Ε. Βενιζέλο και Γ. Παπανδρέου.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ οι εως σήμερα πληροφορίες συνέκλιναν στο ότι θα ζητούσαν την ποινική δίωξη των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου και θα επισήμαιναν τι πολιτικές ευθύνες τουκ. Παπανδρέου. Μένει όμως να φανεί εάν θα καταθέσουν την έκθεσή τους καθώς έχουν καταγγείλει την όλη διαδικασία.

Τέλος, Ανεξάρτητοι Ελληνες και Χρυσή Αυγή, αναμένεται να ζητήσουν την ποινική δίωξη των: Γ. Παπακωνσταντίνου, Ε. Βενιζέλου, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου.
Κλείσιμο
Άκρως επεισοδιακή η λήξη των εργασιών της Προανακριτικής

Άκρως επεισοδιακά με τα μέλη της να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες στους διαδρόμους της Βουλής και τους υπαλλήλους να κοιτούν με έκπληξη και απογοήτευση έληξαν οι συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, όπως δηλαδή ξεκίνησαν και λειτούργησαν επι σχεδόν ένα εξάμηνο.

Η ένταση είχε ξεκινήσει εντός αιθούσης με την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου να διαπληκτίζεται σε υψηλούς τόνους με τον πρόεδρο της επιτροπής Χρήστο Μαρκογιανάκη. Δεν άργησε όμως να μεταφερθεί και στους διαδρόμους του κοινοβουλίου με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει «χουντικές μεθόδους» και να φωνάζει προς το προεδρείο «πως επιχειρείτε να επαναφέρεται την χούντα». Απάντηση επιχείρησε να της δώσει ο κ. Παναγιώτης Ρήγας λέγοντας «αντε από δω βρε νούμερο».

Ενταση σημειώθηκε και μεταξύ των κ.κ Βασίλη Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ) και Θοδωρή Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) με τον πρώτο να φωνάζει «που είναι το πόρισμά σας; Εχετε ή όχι;». Διαβάστε περισσότερα εδώ

Τι αναφέρει το πόρισμα
Σε κάθε περίπτωση, το κείμενο που θα ζητήσει την έγκριση της Ολομέλειας (σ.σ. πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη) είναι αυτό της πλειοψηφίας.

Το  κείμενο ξεκινά με την καταγραφή των πραγματικών περιστατικών που αποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο έφθασε το CD στα χέρια του κ. Παπακωνσταντίνου τον Σεπτέμβριο του 2010.

Υπο αυτά τα δεδομένα, το συγκεκριμένο κεφάλαιο στηρίζεται:

-         Στην κατάθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα κατά την οποία εξήγησε ότι την άνοιξη του 2010 πληροφορήθηκε ότι το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών είχε λίστα με μεγαλοκαταθέτες με ελληνικό ενδιαφέρον και πως ενημέρωσε τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι εάν επικοινωνούσε με την γαλλίδα ομόλογό του ενδεχομένως να τα αποκτούσε.

-         Στην αρχική κατάθεση του έλληνα πρέσβη στο Παρίσι Κωνσταντίνου Χαλαστάνη στην οποία είπε ότι τον Σεπτέμβριο του 2010 τον ενημέρωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι θα λάβει φάκελο από τις γαλλικές αρχές. Κατόπιν εντολών του κ. Παπακωνσταντίνου ο κ. Χαλαστάνης στις 29.9.2010 απέστειλε τον φάκελο προσωπικά στον πρώην υπουργό με τον οδηγό του κ. Πέτρο Σκληρό

-         Στις καταθέσεις του κ. Σκληρού και της κυρίας Χρύσας Χατζή, διευθύντριας του γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου που επιβεβαιώνουν ότι ο φάκελος με το επίμαχο CD παραδόθηκε στο γραφείο του πρώην υπουργού το βράδυ της 29ης.9.2010

Επιπροσθέτως, τονίζεται πως για να αρθεί κάθε αμφισβήτηση για τον τρόπο που το CDέφθασε στην Ελλάδα, να διαλυθεί κάθε υπόνοια ότι έχουν μεσολαβήσει οι Μυστικές Υπηρεσίες και κυρίως για να απαντήσει η πλειοψηφία της επιτροπής στις καταγγελίες περι συγκάλυψης, ζητήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας τα έγγραφα της πρώτης παράδοσης – παραλαβής.

Να σημειωθεί ότι τα εν λόγω έγγραφα έφτασαν στην προανακριτική μετά από συνεχείς επικοινωνίες του προέδρου της Χρήστου Μαρκογιαννάκη με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα και με επίμονες οχλήσεις του δεύτερου προς τον γάλλο ομόλογό του. Πέραν αυτού, το περιεχόμενό τους αποτέλεσε την αιτία προκειμένου 54 βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να ζητήσουν από την Ολομέλεια την επέκταση του κατηγορητηρίου του πρώην υπουργού με την προσθήκη του αδικήματος της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

Τι προκύπτει από το γαλλικό έγγραφο

Σε κάθε περίπτωση, στο τελικό πόρισμα υπάρχει αυτούσιο το γαλλικό έγγραφο και σημειώνεται ότι από το περιεχόμενό του προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα: «

Α. Αδιαμφισβήτητα, η διαδρομή του φακέλου με περιεχόμενο τον επίμαχο ψηφιακό δίσκο είναι αυτή που κατά τα ανωτέρω περιγράφεται από τον μάρτυρα, πρέσβη κ. Χαλαστάνη. Όλα τα άλλα που έχουν λεχθεί ή έχουν γραφεί ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Β. Της παράδοσης του ψηφιακού δίσκου δεν προηγήθηκε άτυπη προφορική συνεννόηση μεταξύ του κ. Παπακωνσταντίνου και της κυρίας Λαγκάρντ, την 15η και 16η Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, ή δεν συνέβη μόνο τούτο, αλλά είχε προηγηθεί και γραπτό αίτημα, την 13/09/2010, του Υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδος προς το Υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας

Γ. Η διαχρονική θέση του κ. Παπακωνσταντίνου σε όσους τον επέκριναν για τον χειρισμό της «Λίστας Λαγκάρντ» ήταν ότι αυτή παρεδόθη στη χώρα μας ατύπως από την τότε Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας κυρία Λαγκάρντ, ότι τυχόν δημοσιοποίηση του γεγονότος αυτού θα μπορούσε να διαταράξει τις σχέσεις των δύο χωρών, όπως και τις σχέσεις Γαλλίας-Ελβετίας, και ότι τα δικαστήρια στην Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα θα δικαίωναν όσους θα προσέφευγαν σ’ αυτά, συνεπεία του παράνομου τρόπου κτήσης των αποδεικτικών μέσων»

Και προστίθεται: «Από το περιεχόμενο, όμως, των παραπάνω εγγράφων συνάγονται γεγονότα και συμπεράσματα εντελώς διαφορετικά. Η παράδοση του ψηφιακού δίσκου (CD) στις ελληνικές αρχές κάθε άλλο παρά άτυπη ήταν, αφού:  1) Πρόκειται για ενεργοποίηση διοικητικής συνδρομής, προβλεπόμενης από σύμβαση μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας, καθώς και σε ευρωπαϊκή οδηγία. 2) Προηγήθηκε έγγραφο αίτημα της χώρας μας. 3) Η παράδοση έγινε κατά τρόπο «πανηγυρικό» με διαβιβαστικό έγγραφο και υπογραφές. 4) Επισημαίνεται σ’ αυτό ότι οι πληροφορίες που δίδονται θα πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικές και να μην χρησιμοποιηθούν για σκοπούς μη φορολογικούς».

Οι ενέργειες και οι παραλείψεις Παπακωνσταντίνου

Πάνω στα ευρήματα του πρώτου κεφαλαίου στηρίζεται και το επόμενο που καταγράφει τις «ενέργειες και τις παραλείψεις» του κ. Παπακωνσταντίνου από την στιγμή που παραλαμβάνει το CD στις 29.9.2010 εως και την ημέρα που παραδίδει το αλλοιωμένο αντίγραφό του στον κ. Ιωάννη Διώτη. Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία της επιτροπής εκτιμά ότι η παράδοση στον κ. Διώτη δεν έγινε νωρίτερα από την 5η.7.2011.

Επισημαίνεται ότι ο πρώην υπουργός όφειλε «να πρωτοκολλήσει το διαβιβαστικό έγγραφο και χωρίς δεύτερη σκέψη να στείλει το CD στο ΣΔΟΕ για αξιοποίηση» και συμπληρώνεται «Αντ’ αυτού, παραλαμβάνει τις βραδινές ώρες της 29ης Σεπτεμβρίου 2010 από τη διευθύντρια του γραφείου του κυρία Χατζή τον ψηφιακό δίσκο (CD) με τα ηλεκτρονικά αρχεία της Τράπεζας HSBC, μαζί με το συνοδευτικό από 29/09/2010 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας. Την ίδια μέρα δημιουργεί ψηφιακό αντίγραφο του παραληφθέντος CD σε φορητή μονάδα αποθήκευσης (USB).

Τις μεταμεσονύκτιες ώρες της 29ης προς την 30ή Σεπτεμβρίου 2010 (από 00:28:53 έως 00:54:10)… χρήστης με username «windows user»  προβαίνει με τη χρήση λογισμικού σε στοχευμένη αναζήτηση του περιεχομένου των αρχείων του USB, με βάση λέξεις-κλειδιά, όπως «Papandreou», «Papakonstantinou», «Kozani» κ.λπ., ανοίγοντας 24 ηλεκτρονικά αρχεία. Όλα τα δεδομένα συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι ο χρήστης «windows user» είναι ο κάτοχος του αρχικού CD και δημιουργός του ψηφιακού αντιγράφου σε USB, πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, ή κάποιος τρίτος, ο οποίος προφανώς λειτούργησε κατόπιν εντολής του».

Εκτός αυτού, υπενθυμίζεται η ενέργεια του κ. Παπακωνσταντίνου να παραδώσει το υλικό στον συνεργάτη του κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, υπεύθυνο για θέματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, προκειμένου να κάνει φορολογική αποτίμηση του περιεχομένου του! Ενώ τέλος επισημαίνεται ότι από τα τέλη του 2010 και μετά το αυθεντικό CD και το συνοδευτικό έγγραφο αγνοούνται παρατηρώντας ότι το γεγονός της σπουδαιότητας του ψηφιακού υλικού δύσκολα κάνουν πιστευτή την εκδοχή της απώλειας. Εκδοχή που κατέρρευσε πλήρως από το αμάχητο τεκμήριο της αφαίρεσης τριών αρχείων που αφορούσαν συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου.

Η σύσκεψη της 24ης Ιανουαρίου 2011

Στη συνέχεια παραθέτονται τα επίμαχα αποσπάσματα των καταθέσεων του κ. Ι. Καπελέρη αλλά και του κ. Αναστάσιου Μπάνου αναφορικά με την περίφημη σύσκεψη της 24ης Ιανουαρίου 2011. Οι καταθέσεις του κ. Διώτη και κυρίως το περιεχόμενο των e-mails που αντάλλαξε με τον κ. Παπακωνσταντίνου στις 7.7.2011 από το περιεχόμενο των οποίων η επιτροπή κατέληξε στα εξής συμπεράσματα: «Ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε. κ. Ιωάννης Διώτης παρέλαβε το  USB το νωρίτερο την 5η Ιουλίου του 2011.
   
Ο κ. Ιωάννης Διώτης συνεχίζει να εκλαμβάνει ως δεδομένο το γεγονός της εμπλοκής της Ε.Υ.Π. στην απόκτηση και επεξεργασία της «Λίστας» και θεωρεί επιβεβλημένη τη συνεργασία του με τον διοικητή της Ε.Υ.Π. κ. Κωνσταντίνο Μπίκα.
   
Για πρώτη φορά ο κ. Ιωάννης Διώτης πληροφορείται το γεγονός ότι έχει υπάρξει επεξεργασία των στοιχείων της «Λίστας» από τον προκάτοχό του στο Σ.Δ.Ο.Ε. κ. Ιωάννη Καπελέρη.
   
Υπάρχει προσωπικό ενδιαφέρον του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γεωργίου Παπακωνσταντίνου για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ. Ιωάννη Διώτη, το ενδιαφέρον του πρώην Υπουργού Οικονομικών αφορούσε στην εξέλιξη της υπόθεσης του εκδότη της εφημερίδας «Το Πρώτο Θέμα», κ. Θέμου Αναστασιάδη, με τον οποίο ο πρώην υπουργός Οικονομικών βρισκόταν σε αντιδικία»

Τα συμπεράσματα της Επιτροπής

Από όλα τα ευρήματα που αναλύνται στο συγκεκριμένο κεφάλαιο, η επιτροπή συνάγει τα ακόλουθα συμπεράσματα: «Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, μέχρι την ημέρα αντικατάστασής του στο Υπουργείο την 16η Ιουνίου 2011 και ενώ είχε στην αποκλειστική κατοχή του το ηλεκτρονικό αρχείο της «Λίστας Λαγκάρντ», δεν ανέθεσε τη διεξαγωγή ελέγχου σε κανένα αρμόδιο όργανο, ώστε να προχωρήσει η φορολογική αξιοποίηση της «Λίστας».
   
Διατηρεί στην αποκλειστική κατοχή του και επεξεργάζεται τη «Λίστα Λαγκάρντ», τουλάχιστον μέχρι την 5η Ιουλίου 2011, δηλαδή σε χρόνο μεταγενέστερο της αποχώρησής του από το Υπουργείο Οικονομικών και ενώ έχει αναλάβει καθήκοντα Υπουργού Περιβάλλοντος.

Παραδίδει ατύπως το αποθηκευτικό μέσο USB με τα στοιχεία της «Λίστας Λαγκάρντ» στον τότε Ειδικό Γραμματέα του Σ.Δ.Ο.Ε. κ. Ιωάννη Διώτη με εντολή ελέγχου, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται και ο ίδιος ο κ. Ιωάννης Διώτης παραδέχεται, χωρίς ωστόσο να τον ενημερώσει για την ακριβή διαδικασία παραλαβής της «Λίστας».
   
Το USB που παραδίδει στον κ. Ιωάννη Διώτη περιέχει 2059 ηλεκτρονικά αρχεία λογιστικών φύλλων και όχι 2062 ηλεκτρονικά αρχεία που περιελάμβανε το CD, το οποίο απέστειλε αρχικά το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών (σύμφωνα με την υπ’ αριθ. πρωτ. 3022/21-2686-2-γ'/14-04-2013 έκθεση πραγματογνωμο-σύνης της Δ.Ε.Ε.).
   
Ουδέποτε ενημερώνει τον διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για την ύπαρξη της συγκεκριμένης «Λίστας».

Επιπροσθέτως, ξεχωριστό κεφάλαιο, υπάρχει για τον τρόπο που έφτασε η λίστα την δεύτερη φορά καθώς επίσης και για τον πρώτο έλεγχο που έκανε το ΣΔΟΕ και από τον οποίο προέκυψε η αφαίρεση των 3 αρχείων.

Και τονίζεται πως «η διαπίστωση από το Σ.Δ.Ο.Ε. κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο της αλλοίωσης του περιεχομένου του αρχικά παραδοθέντος ψηφιακού δίσκου και η στενή συγγενική σχέση του πρώην Υπουργού Οικονομικών με τους Ανδρέα Ροσσώνη, σύζυγο της εξαδέλφης του Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, Συμεών Σικιαρίδη, σύζυγο της εξαδέλφης του Ελένης Παπακωνσταντίνου, και Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του, όπως ήταν φυσικό, δημιούργησε την υπόνοια ότι η αφαίρεση των τριών ηλεκτρονικών αρχείων δεν ήταν ούτε τυχαία, ούτε άδολη».

Στη συνέχεια, παρουσιάζονται τα βασικά συμπεράσματα του πορίσματος του ΣΔΟΕ για την φορολογική κατάσταση των κ.κ. Ανδρέα Ρωσσώνη, Συμεών Σικιαρίδη, Ελένης και Μαρίνας Παπακωνσταντίνου και κυρίως για την «μαύρη» τρύπα ύψους 6,3 εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκε μεταξύ των φορολογικών τους δηλώσεων και των τραπεζικών τους καταθέσεων.

Συνοψίζονται τα συμπεράσματα από το συνολικό υλικό που συγκεντρώθηκε εξηγώντας ότι προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων ποινικών πράξεων από τον κ. Παπακωνσταντίνου. Επισημαίνεται ότι το CD δεν ήταν περιουσία του πρώην υπουργού για να το κρατά και να το αντιγράφει και πως για να προστατέψει τους συγγενείς του από φορολογικούς ελέγχους κατέστρεψε το αυθεντικό υλικό, δημιούργησε USB και το παρουσίασε ως γνήσιο ενώ ήταν πλαστό.

Εξηγείται μάλιστα ότι η συνέπεια της έκνομης πράξης του κ. Παπακωνσταντίνου – αν δεν είχε αποκαλυφθεί – θα ήταν η ζημιά του Δημοσίου η οποία θα υπερέβαινε τα 120.000 ευρώ.

Τέλος, εξηγείται νομικά ότι τα αδικήματα με τα οποία βαρύνεται ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έχουν παραγραφεί.

Διαβάστε εδώ όλο το πόρισμα

Ποια αδικήματα αποδίδουν στον πρώην υπουργό τα κόμματα

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Ζητούν την ποινική δίωξη του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τα αξιόποινα αδικήματα:

-       της νόθευσης σε βαθμό κακουργήματος

-       της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος

-       της παράβασης καθήκοντος

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ζητούν την ποινική δίωξη του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τα αξιόποινα αδικήματα:

-       Της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος με την εφαρμογή των επιβαρυντικών διατάξεων του ν. 1608/1950

-       Της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος με εφαρμογή του ν. 1608/1950

-       Της παράβασης καθήκοντος

-       Της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή

Επιπροσθέτως, προτείνεται η σύσταση νέας προανακριτικής επιτροπής για τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο. Ειδικότερα, για τον κ. Βενιζέλο, για τα αδικήματα:

-       Της ψευδορκίας

-       Της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου

-       Της απιστίας

-       Της παράβασης καθήκοντος

-       Της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή

Για τους κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο για τα αδικήματα:

-       Της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή

-       Της άμεσης συνέργειας στο αδίκημα της απιστίας

-       Της παράβασης καθήκοντος

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ζητούν την ποινική δίωξη του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τα αξιόποινα αδικήματα:

-       της νόθευσης σε βαθμό κακουργήματος

-       της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος

-       της παράβασης καθήκοντος

Την ποινική δίωξη των Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου:

-       για σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης

ΚΚΕ

Ζητούν την ποινική δίωξη του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τα αξιόποινα αδικήματα:

-       της νόθευσης σε βαθμό κακουργήματος

-       της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος

-       της παράβασης καθήκοντος

Το ΚΚΕ διαπιστώνει πολιτικές ευθύνες στους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπανδρέου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης