«Εurovision 2016»: Αποβάλλεται η Ρουμανία λόγω χρέους

«Εurovision 2016»: Αποβάλλεται η Ρουμανία λόγω χρέους

Το κρατικό κανάλι της Ρουμανίας TVR, δεν κατάφερε να αποπληρώσει το χρέος που οφείλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο αγγίζει τα 16 εκατ. ελβετικά φράγκα

«Εurovision 2016»: Αποβάλλεται η Ρουμανία λόγω χρέους
Η Ρουμανία αποβάλλεται από τον μουσικό διαγωνισμό «Eurovision», επειδή το κρατικό κανάλι της Ρουμανίας TVR, δεν κατάφερε να αποπληρώσει το χρέος που οφείλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο αγγίζει τα 16 εκατ. ελβετικά φράγκα. Το χρέος εκκρεμεί από το 2007.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) είχε καλέσει τη ρουμανική κυβέρνηση ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για να εξοφληθεί το χρέος μέχρι την Τετάρτη 20 Απριλίου.

Κλείσιμο


«Είναι λυπηρό που αναγκαστήκαμε να προβούμε σε αυτή την ενέργεια», είπε η γενική διευθύντρια του EBU, Ingrid Deltenre. Και πρόσθεσε: «Είμαστε απογοητευμένοι που όλες οι προσπάθειες μας να λύσουμε αυτό το πρόβλημα δεν απέδωσαν καρπούς και που δεν λάβαμε καμία απάντηση από τη ρουμανική κυβέρνηση».


Ο Ovidiu Anton είναι ο τραγουδιστής που επρόκειτο να εκπροσωπήσει τη Ρουμανία με το τραγούδι «Moment of Silence», στον μουσικό διαγωνισμό στην Στοκχόλμη. Το EBU ανακοίνωσε ότι το τραγούδι θα συνεχίσει να διατίθεται στο διαδίκτυο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον καλλιτέχνη.


«Το να απομακρυνθεί μία χώρα την τελευταία στιγμή, θα δημιουργήσει μία μικρή αναστάτωση αλλά δεν θα επηρεάσει αρνητικά τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision με άλλον τρόπο», είπε ο εκτελεστικός επόπτης της Eurovision, Jon Ola Sand. «Φυσικά είναι απογοητευτικό τόσο για τον καλλιτέχνη, όσο και και για τους τηλεθεατές της Ρουμανίας και όλης της Ευρώπης, αλλά πρέπει να μείνουμε σταθεροί στην απόφαση αυτή. Και πιστεύω ότι είναι η σωστή απόφαση», πρόσθεσε.


Η πρώτη φορά που η Ρουμανία συμμετείχε στον διαγωνισμό της Eurovision ήταν το 1994. Δεν κατάφερε ποτέ να κατακτήσει την πρώτη θέση και η υψηλότερη θέση που πήρε ήταν η 3η, το 2010.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης