Πέντε μήνες μετά τον θάνατο του Κώστα Σημίτη, η Δάφνη Σημίτη πραγματοποίησε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση, δίνοντας το «παρών» στο Ηρώδειο.
Ο πρώην πρωθυπουργός έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 5 Ιανουαρίου σε ηλικία 88 ετών. Η Δάφνη Σημίτη βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 19 Ιουνίου, στο αρχαίο θέατρο για να δει τον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Η ίδια πόζαρε χαμογελαστή στον φωτογραφικό φακό και σε ένα στιγμιότυπο απαθανατίστηκε μαζί με τη σκηνοθέτρια Κατερίνα Ευαγγελάτου.
Υπάρχουν μουσικά έργα που δεν γράφτηκαν μόνο για να ακουστούν. Έργα που γεννήθηκαν μέσα από τον πόλεμο και την απώλεια και κράτησαν ζωντανή τη μνήμη μιας ολόκληρης εποχής.