Τζίτζι Χαντίντ: «Σφάζει» τον Κάνιε Γουέστ για το «Black Lives Matter»: Είσαι νταής και γελοίος

Τζίτζι Χαντίντ: «Σφάζει» τον Κάνιε Γουέστ για το «Black Lives Matter»: Είσαι νταής και γελοίος

Το μοντέλο απάντησε στον ράπερ με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του  ότι το «Black Lives Matter» ήταν μία απάτη

kanye-gigi-mak
Στην αντεπίθεση πέρασε η Τζίτζι Χαντίντ, η οποία «έσφαξε» τον Κάνιε Γουέστ μετά τις δηλώσεις του για υποτιθέμενη απάτη του «Black Lives Matter».

Για τον ράπερ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, φαίνεται πως και οι «ζωές των λευκών έχουν σημασία» ή τουλάχιστον αυτό άφησε να εννοηθεί με τη μπλούζα που επέλεξε να φορέσει στην Εβδομάδα Μόδας.

Ο 45χρονος πρώην σύντροφος της Κιμ Καρντάσιαν στην επίδειξη της νέας καμπάνιας των Yeezy εμφανίστηκε με ένα μαύρο φούτερ το οποίο έγραφε «White Lives Matter» με το πρόσωπο του Πάπα στο μπροστινό μέρος και τις ίδιες σαγιονάρες με στρας που φόρεσε την περασμένη εβδομάδα στην επίδειξη μόδας του οίκου Burberry στο Λονδίνο.

Εκτός του Κάνιε Γουέστ, μπλούζες με το «White Lives Matter» στην πλάτη φορούσαν αρκετά μοντέλα, αλλά και η συντηρητική πολιτική σχολιάστρια Κάντας Όουενς.
Η κίνησή του προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στα social media και στον Τύπο και επανήλθε στο Instagram του, με μία νέα ανάρτηση. Απευθυνόμενος στους 17 εκατομμύρια ακολούθους του, ο Κάνιε Γουέστ έγραψε: «Όλοι γνωρίζουν ότι το "Black Lives Matter" ήταν απάτη. Τώρα τελείωσε. Παρακαλώ».
Κλείσιμο
westlives

Η κίνηση και οι δημοσιεύσεις του Γουέστ που έκαναν γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου έχουν πλέον διαγραφεί από τα κοινωνικά δίκτυα, παρ' όλα αυτά η οργή όσων παρακολούθησαν τις προκληκτικές αναρτήσεις του, παραμένει ορατή.

Πρώτη από όλους η Γκαμπριέλα Καρέφα Τζόνσον, συντάκτρια της Vogue, απάντησε στον Γουέστ και κατέκρινε ανοιχτά τις δηλώσεις του, μέσω Instagram Stories.

Ο πρώην σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν αμέσως έριξε τα πυρά του στη μαύρη γυναίκα και μάλιστα προχώρησε σε χλευαστικά σχόλια.

Η Τζίτζι Χαντίντ, της οποίας το ειδύλλιο με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο έχει συγκεντώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη και «επιτέθηκε» στον ράπερ και είπε μεταξύ άλλων: «Μακάρι να είχες λίγο από το μυαλό της, όμως δεν έχεις ιδέα. Μόνο αυτή θα μπορούσε να σε σώσει. Είσαι νταής και γελοίος».

Μάλιστα σε άλλο story της το μοντέλο συμπλήρωσε με μία φωτογραφία της Γκαμπριέλα Καρέφα - Τζόνσον: «Είσαι μια από τις πιο σημαντικές φωνές στη βιομηχανία της μόδας και θα μπορούσες να σχολίασεις με πολλούς και διαφπρετικούς τρόπους αυτόν τον επαίσχυντο άνθρωπο».
Hadid
Το διάσημο μοντέλο διατηρεί φιλική σχέση με την Καρέφα - Τζόνσον, αναδημοσίευσε μία σειρά από κείμενα υποστηριστικά προς τη συντάκτρια της Vogue. Άλλωστε οι δυο τους έχουν συνεργαστεί κατά το παρελθόν σε ένα εξώφυλλο της Χαντίντ τον Μάρτιο του 2021.
GigiVogue

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις του στο παρελθόν
Παρά το γεγονός ότι το hashtag με το σλόγκαν #BlackLivesMatter λειτουργεί μέχρι και σήμερα ως υπενθύμιση για την ανισότητα εξακολουθεί να υπάρχει σε παγκόσμια κλίμακα, ο Γουέστ εξέπληξε τους θαυμαστές του, ειδικά από τη στιγμή που ο ίδιος εκπροσωπεί τους μαύρους καλλιτέχνες της ραπ μουσικής.

Άλλωστε, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ράπερ δείχνει την αποστασιοποίησή του από το διεθνές ακτιβιστικό κίνημα, προερχόμενο από την αφροαμερικανική κοινότητα, που εκστρατεύει ενάντια στη βία και τον συστημικό ρατσισμό προς τους μαύρους.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του τον Μάιο του 2018 σχετικά με την υποστήριξή του στον Τραμπ, ο Γουέστ είπε: «Ο ρατσισμός δεν είναι για μένα το σπάσιμο της συμφωνίας. Αν ήταν έτσι, δεν θα έμενα στην Αμερική».
West
Το 2018, ο Γουέστ είπε πως πίστευε ότι 400 χρόνια σκλαβιάς «ήταν μια επιλογή». Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που είχε κάνει στο TMZ είχε αναφέρει: «Όταν ακούς για 400 σκλαβιάς… για 400 χρόνια; Αυτό ακούγεται σαν επιλογή. Ήσουν εκεί για 400 χρόνια. Είναι σαν να είμαστε ψυχικά φυλακισμένοι».

Αργότερα, ζήτησε ζήτησε συγγνώμη για αυτές τις δηλώσεις, αλλά τις περιέγραψε επίσης ως παράδειγμα «ελεύθερης σκέψης».

Το «Black Lives Matter»
Το «Black Lives Matter» εδραιώθηκε ως το σύνθημα κατατεθέν για τη φυλετική ανισότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το 2013, μετά τον θανατηφόρο πυροβολισμό του Τρέιβον Μάρτιν από τον Τζορζτ Ζίμερμαν και είχε μεγάλη απήχηση στον κόσμο. Ο ρόλος του κινήματος ήταν βασικός σε διαδηλώσεις που ακολούθησαν με τη δολοφονία του Τζόρζτ Φλοϋντ από τον αστυνομικό.

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Τουρκία προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα», απαντά η Αθήνα στα fake news Ερντογάν

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου με τις κρυφές κάμερες στη Χαλκιδική «επέμενε να δώσει στο ζευγάρι το δωμάτιο»

«Λειτούργησαν συνδυαστικά κούραση, αϋπνία, πίεση και ζέστη», λέει η Νόνη Δούνια για τη λιποθυμία της στη Βουλή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης