Βασιλίτσα: Το μοιραίο λάθος του 32χρονου που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Βασιλίτσα: Το μοιραίο λάθος του 32χρονου που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

O ίδιος και οι υπόλοιποι φίλοι του επέλεξαν να κάνουν snowboard εκτός πίστας παρά το γεγονός ότι το χιονοδρομικό κέντρο ήταν κλειστό - Επί περίπου δύο ώρες γίνονταν προσπάθειες ανάνηψης αλλά δεν τα κατάφερε

Βασιλίτσα: Το μοιραίο λάθος του 32χρονου που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα
Μια λάθος απόφαση ήταν αρκετή για τον 32χρονο Απόλλωνα Ψαρουδάκη... Ο άτυχος νέος άφησε την Παρασκευή την τελευταία του πνοή στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά
. Ο 32χρονος, γιος γνωστού αγγειοχειρουργού από την Αθήνα που τα τελευταία χρόνια ήταν μόνιμος κάτοικος Λουξεμβούργου, είχε έρθει στην Ελλάδα για τις γιορτές και χθες μαζί με την παρέα του αποφάσισαν να πάνε για snowboard στο -κλειστό ακόμη- χιονοδρομικό της Βασιλίτσας. 

Η κακιά στιγμή όμως έφερε τα πάνω κάτω… Μια χιονοστιβάδα βρήκε την άτυχη παρέα και τελικά στοίχισε τη ζωή του 32χρονου άνδρα.

Κλείσιμο
Το χιονοδρομικό κέντρο, λόγω συντήρησης αλλά και κακοκαιρίας ήταν κλειστό και έτσι ο 32χρονος με την παρέα του, έξι ατόμων, αποφάσισαν να ανέβουν μόνοι τους σε μια κορυφή προκειμένου να κάνουν το αγαπημένο τους σπορ. 

Δεν περίμεναν όμως ότι θα τους προλάβαιναν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όταν οι φίλοι, ανάμεσά τους και δύο κορίτσια, ανέβηκαν σε μια κορυφή λίγο πριν φτάσουν, αποκολλήθηκε ένα κομμάτι χιονιού και δημιουργήθηκε χιονοστιβάδα, η οποία παρέσυρε δύο από τα έξι παιδιά. 

Η δύναμη της χιονοστιβάδας ήταν μεγάλη. Παρέσυρε τους δύο φίλους με τον 32χρονο να είναι ο άτυχος, αφού ανήμπορος να αντιδράσει χτύπησε πάνω σε ένα δέντρο χάνοντας τις αισθήσεις του, την ώρα που ο φίλος του σηκώθηκε χωρίς να πάθει κάτι σοβαρό.

Οι άντρες του χιονοδρομικού κέντρου αντιλαμβανόμενοι τη χιονοστιβάδα ανέβηκαν να δουν εάν όλα είναι καλά στις εγκαταστάσεις του κέντρου και έκπληκτοι είδαν την παρέα των νεαρών να βρίσκεται στο σημείο με έναν τραυματισμένο ανάμεσά τους.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και οδήγησαν τον νεαρό άντρα χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο Γρεβενών. Οι γιατροί κατέβαλαν προσπάθειες να τον επαναφέρουν αλλά δυστυχώς  στις 16:00 κατέληξε.  

Ο άτυχος 32χρονος






Ο άτυχος Απόλλωνας με τον πατέρα του 


Πρόεδρος χιονοδρομικού: Το κέντρο ήταν κλειστό

«Το χιονοδρομικό είναι κλειστό, είναι εκτός λειτουργίας, είναι στο στάδιο της προετοιμασίας και μια παρέα ανεβαίνοντας με τα πόδια, τους συνέβη αυτό το ατύχημα. Το συμβάν έγινε εκτός των χιονοδρομικών πιστών» είπε ο Θωμάς Καραγιάννης, πρόεδρος του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας.

Διοικητής Νοσοκομείου Γρεβενών: Ο νεαρός είχε φτάσει νεκρός στο νοσοκομείο

«Επί περίπου δύο ώρες γίνονταν προσπάθειες ανάνηψης αλλά δεν ανταποκρίθηκε το παιδί και  οι γιατροί σταμάτησαν τις προσπάθειές τους. Ο νεαρός είχε φτάσει νεκρός στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί έκαναν προσπάθειες μήπως και τον επαναφέρουν επειδή είχε και υποθερμία» ανέφερε στο protothema.gr ο Παντελής Αλεξιάδης, διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών. 

«Τον βρήκαν καταπλακωμένο κάτω από χιόνια. Το πιο πιθανό είναι η ασφυξία από τον όγκο του χιονιού που έπεσε πάνω του που μέχρι να τον βγάλουν δεν κατάφερε να αντέξει. Δεν είχε ούτε εξωτερικά χτυπήματα ή άλλες κακώσεις, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από τη γενική του εικόνα αυτή τη στιγμή και λογικά κατέληξε από ανακοπή. Αυτό βέβαια θα μας το επιβεβαιώσει ο ιατροδικαστής» τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης