Δίκη στην Ελλάδα ζητά το 19χρονο μοντέλο με τα ναρκωτικά στο Χονγκ Κονγκ

Δίκη στην Ελλάδα ζητά το 19χρονο μοντέλο με τα ναρκωτικά στο Χονγκ Κονγκ

Ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου κατέθεσε αναφορά ενώ παρέμβαση στο ζήτημα πραγματοποίησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου

Δίκη στην Ελλάδα ζητά το 19χρονο μοντέλο με τα ναρκωτικά στο Χονγκ Κονγκ
Να δικαστεί στην Ελλάδα η 19χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου, που κρατείται προσωρινά στο Χονγκ Κονγκ, όπου συνελήφθη στο αεροδρόμιο με ποσότητα κοκαΐνης, ζητεί ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου.

Παράλληλα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζήτησε να ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρέπει να διωχθεί και στην Ελλάδα το 19χρονο μοντέλο.

Ακόμη, η Δίωξη Ναρκωτικών με έγγραφό της προς την Εισαγγελία ζητεί να εντοπιστούν τυχόν συνεργοί της που ενδεχομένως κινούνται στην Ελληνική επικράτεια.

Κλείσιμο
Πάντως, οι δυο δικογραφίες αναμένεται να συνενωθούν ενώ αρμόδιες πηγές έλεγαν πως θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες που παρέχονται από το νόμο προκειμένου η νεαρή κοπέλα να επιστρέψει και να λογοδοτήσει ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.  
 
Στο μεταξύ, ο Σάκης Κεχαγιόγλου, υπό την ιδιότητά του ως νομικού συμβούλου των γονέων της 19χρονης προσωρινά κρατουμένης στο Χονγκ Κονγκ Ειρήνης Μελισσαροπούλου, Γεωργίου και Αικατερίνης επισκέφτηκε σήμερα τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και κατέθεσε αναφορά- αίτηση με την οποία ενημερώνει την Εισαγγελία για το αδίκημα που κατηγορείται ότι τέλεσε η θυγατέρα τους στο Χονγκ Κονγκ και ζητούν να επιληφθεί της υποθέσεως σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 Ποινικού Κώδικα  η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Στην αίτησή τους αναφέρουν ότι επιθυμούν η Ειρήνη να δικαστεί στην Ελλάδα, σε γλώσσα που να εννοεί, δηλαδή στην μητρική της, να έχει πρόσβαση σε στοιχεία, ενδεχομένως κρίσιμα για την ποινική της αξιολόγηση, αλλά και κυρίως να έχει τη δυνατότητα να την υπερασπιστούν δικηγόροι με τους οποίους να μπορεί να συνεννοηθεί.

Επιπλέον, ο κ.  Κεχαγιόγλου,  ζητεί να κινηθεί η διαδικασία  στην Ελλάδα όπου ισχύει και εφαρμόζεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΕΣΔΑ) που καθιερώνει το δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη αλλά και γιατί επιθυμούν να κριθεί το παιδί τους σύμφωνα με τους Ελληνικούς νόμους, παρότι αυτοί είναι εξίσου αυστηροί με τους νόμους που ισχύουν στο Χονγκ Κονγκ για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης