Ο διοικητής του Ερυθρού Σταυρού ζητά εξηγήσεις από γιατρούς γιατί εξέτασαν εθελοντικά ασθενείς στην Κρήτη

Ο διοικητής του Ερυθρού Σταυρού ζητά εξηγήσεις από γιατρούς γιατί εξέτασαν εθελοντικά ασθενείς στην Κρήτη

Ο Ευστάθιος Γεωργόπουλος εγκαλεί τους γιατρούς γιατί το διήμερο 25-26 Νοεμβρίου συμμετείχαν στο 6ο εθελοντικό κοινωνικό ιατρείο στην Τοπική Κοινότητα Μεσοχωρίου

Ο διοικητής του Ερυθρού Σταυρού ζητά εξηγήσεις από γιατρούς γιατί εξέτασαν εθελοντικά ασθενείς στην Κρήτη
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για σχετικά με τις διάφορες ενέργειες του διορισμένου διοικητή του Κοργιαλένειου Νοσοκομείου Ευθύμιου Γεωργόπουλου.
 
Μετά τις πρωτοφανείς ιστορίες αυθαιρεσίας, όταν ο κ. Γεωργόπουλος  χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα ή εξουσία, έσπασε (!!!) τις κλειδαριές του Δρακοπούλειου, το οποίο βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του Κοργιαλένειου Μπενάκειου νοσοκομείου (στο γνωστό Ερυθρό Σταυρό στους Αμπελόκηπους), κατέλαβε τα γραφεία, απέκλεισε την πρόσβαση των εργαζομένων και ανακοίνωσε ετσιθελικά ότι θέλει να μετατρέψει το κτίριο σε… ψυχιατρική κλινική, έρχονται νέες αποκαλύψεις για τις ενέργειές του. 

Στα τέλη του περασμένου μήνα κλιμάκιο εθελοντών γιατρών του Κοργιαλένειου Μπενάκειου νοσοκομείου (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αθηνών) πραγματοποίησαν στο πλαίσιο εθελοντικής δράσης το 6ο εθελοντικό κοινωνικό ιατρείο στην Τοπική Κοινότητα Μεσοχωρίου στην Κρήτη προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε ευπαθείς ομάδες και στους κατοίκους της περιοχής αφιλοκερδώς. 

Κλείσιμο


Η εθελοντική αυτή κίνηση όμως φαίνεται πως δεν άρεσε καθόλου στον κ. Γεωργόπουλο ο οποίος μετά την επιστροφή των γιατρών και νοσηλευτών ζήτησε με έγγραφό του «Παροχή εξηγήσεων» από την επικεφαλής της ομάδας των εθελοντών γιατρών κυρία Σταυρούλα Γεωργάκη ζητώντας της να εξηγήσει την εθελοντική προσφορά στους συνανθρώπους μας στην περιοχή της Κρήτης, αλλά και να εξηγήσει και τη συμμετοχή στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα και εταιρειών που υπήρξαν χορηγοί της δράσης.  

Παρόλο που όσοι γιατροί συμμετείχαν στην εθελοντική δράση, είχαν ενημερώσει πως ύστερα από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσοχωρίου Ηρακλείου Κρήτης θα προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους το τριήμερο 24 έως και 26 Νοεβρίου, η Διοίκηση του Κοργιαλένειου-Μπενάκειου νοσοκομείου ζητά εξηγήσεις για την δράση. 





Αποτέλεσμα των ενεργειών του κ. Γεωργόπουλου ήταν να αποστείλει επιστολή προς τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου και τον περιφερειάρχη Κρήτης ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεσοχωρίου κ. Ιωάννης Βασιλικογιαννάκης με τίτλο «ποινικοποίηση και δίωξη εθελοντισμού;;;» 

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της κοινότητας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Φέτος λοιπόν λίγο πριν την πραγματοποίηση του 2ου Κοινωνικού Ιατρείου στο Μεσοχωριό διαβάζουμε στον τύπο ότι αυτό που πάμε να κάνουμε δεν είναι κατοχυρωμένο διότι δεν πήραμε την άδεια από την 7η Υ.Π.Ε Κρήτης και δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η διαδικασία. Και διερωτώμαι από πότε χρειάζεται άδεια για εθελοντικές πράξεις που εν τέλει πραγματοποιούνται στο Ιατρείο του χωριού το οποίο όμως ανήκει στην κοινότητα δηλαδή στο δήμο και έχει ανεγερθεί και εξοπλιστεί πλήρως με αποκλειστική δαπάνη των χωριανών μας και του Πολιτιστικού Συλλόγου. Και για ποια διασφάλιση μιλούν;;; Οι άνθρωποι αυτοί είναι εξαίρετοι γιατροί και νοσηλεύτριες πράγμα που αποδεικνύεται όχι μόνο από τους τίτλους σπουδών τους μα από την πορεία τους τόσα χρόνια στο χώρο της υγείας, σώζοντας ζωές καθημερινά. Παρά τις αντιδράσεις το Ιατρείο πραγματοποιήθηκε και μάλιστα έχοντας μεγάλη απήχηση. Οι αντιδράσεις όμως για αυτή την ανιδιοτελή και καθαρά εθελοντική προσπάθεια συνεχίστηκαν. Επιστρέφοντας στην Αθήνα οι άνθρωποι αυτοί καλούνται μέσα σε τρεις ημέρες από τη Διοίκηση του νοσοκομείου όπου εργάζονται να δώσουν εξηγήσεις να απολογηθούν δηλαδή για αυτή τους την εθελοντική προσφορά ενώ προ δέκα ημερών είχαν λάβει γνώση εγγράφως από την κ. Γεωργάκη για την πραγματοποίηση Κ.Ι. στην Κρήτη. Προφανώς πίσω από όλα αυτά κρύβονται κάποιες σκοπιμότητες που διόλου μας αφορούν και δεν θα το εξετάσουμε εμείς αυτό. Εκπροσωπώντας όλους τους κατοίκους του Μεσοχωριού από το βήμα του Προέδρου της Τ.Κ καθώς και εξουσιοδοτημένος από τον Π.Σ σας εκφράζω την οργή , το θυμό μα και την αγανάκτηση όλων μας για την απαράδεκτη συμπεριφορά ανθρώπων που διοικούν απέναντι σε ανθρώπους που το μόνο που κάνουν είναι σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε να προσφέρουν από το υστέρημα της ψυχής τους υγειονομική φροντίδα μα και την ελπίδα ότι δεν έχουμε χάσει τις αξίες μας σαν λαός». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης