Ήδη σφοδρή καταιγίδα πλήττει αυτήν την ώρα την Αττική, ενώ ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το πρωί στην Αργολίδα, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιοχές να δημιουργήσει ολόκληρο στρώμα από κρυστάλλους.
Το χαλάζι, σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων της περιοχής του Σχινοχωρίου και του Μαλανδρενίου ήταν σε μέγεθος καρυδιού και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκτεταμένη καταστροφή στην γεωργική παραγωγή.
Η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Κουτσοποδίου στην Αργολίδα είχε σαν αποτέλεσμα να καλυφθεί ολόκληρο το οδόστρωμα από τους κρυστάλλους.
Κλείσιμο
Η ζημιά που μπορεί να προκάλεσε θα φανεί τις επόμενες ημέρες, όμως σίγουρα έχει δημιουργήσει πρόβλημα στις ελιές που είναι η περίοδος συγκομιδής όπως και στα πορτοκάλια και τα μανταρίνια.
Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για πρωτοφανή σε αγριότητα χαλαζόπτωση με ανυπολόγιστες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή της περιοχής.
Για δευτερόλεπτα έριξε χαλάζι και στο κέντρο του Άργους, χωρίς όμως να δημιουργήσει προβλήματα.
Χαλάζι έπεσε και στην Τραγάνα στην περιοχή των Γαργαλιάνων καθώς ανεμοστρόβιλος σχηματίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Ρωμανού. Η ένταση του φαινόμενου ήταν πολύ ισχυρή κοντά στο ύψος της αερογέφυρας του νέου δρόμου Γαργαλιάνοι-Ρωμανός με τα παρακείμενα ελαιοπερίβολα να έχουν πάθει αρκετά μεγάλες ζημιές.
Το Growthfund Investor Summit 2026, πραγματοποιείται στις 22 Ιουνίου φιλοδοξώντας να αναδείξει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στον νέο γεωοικονομικό χάρτη
Σχολές και τμήματα, φιλοσοφία και προτεραιότητες, δυνατότητες και προοπτικές που συναποτελούν το ακαδημαϊκό οικοδόμημα του UNIC Athens και δίνουν το στίγμα του στη νέα, λαμπρή και συναρπαστική εποχή γνώσης.