Θεσσαλονίκη: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση - Εντυπωσίασαν τα άρματα μάχης

Θεσσαλονίκη: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση - Εντυπωσίασαν τα άρματα μάχης

Στην παρέλαση συμμετείχαν ανάπηροι πολέμου, σύλλογοι, τμήματα μαθητών, προσκόπων, οδηγών και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος - Φέτος, συμμετείχε και το Πολεμικό Ναυτικό, λόγω της παρουσίας του θωρακισμένου καταδρομικού «Γεώργιος Αβέρωφ» στο λιμάνι της πόλης


Θεσσαλονίκη: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση - Εντυπωσίασαν τα άρματα μάχης
Ολοκληρώθηκε στη 1 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή φέτος και του Πολεμικού Ναυτικού, λόγω της παρουσίας του θωρακισμένου καταδρομικού «Γεώργιος Αβέρωφ» στο λιμάνι της πόλης.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε  παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος στις 10:30 κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού.

Κατά τη στιγμή της κατάθεσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η έναρξη της σιγής σήμανε με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δέντρων», το ίδιο και η λήξη, που συμπίπτει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Κλείσιμο
Εντυπωσίασαν τα πεζοπόρα τμήματα του Ελληνικού Στρατού.

Μονάδες του πεζικού, της αεροπορίας στρατού, του ναυτικού, των ειδικών δυνάμεων, αλλά και Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών παρήλασαν σε άψογους σχηματισμούς και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια χάρισε ο πιλότος F16 της ομάδας ΖΕΥΣ, Λουκάς Θεοχαρόπουλος, στέλνοντας  το μήνυμά του από το πιλοτήριο.

Χαρακτήρισε ως σύγχρονο «Μολών Λαβέ» το όχι των Ελλήνων στους Ιταλούς, επισημαίνοντας τη ρήση ότι οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες. 







































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης