Θύματα ένοπλης ληστείας έπεσαν χθες το βράδυ 59χρονος και 61χρονη, την στιγμή που βρίσκονταν σε χώρο στάθμευσης, στο ύψος του 90ου χιλιομέτρου της νέα εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, κοντά στο Λέχαιο Κορινθίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο άγνωστος δράστης, έχοντας καλυμμένα με κουκούλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, πλησίασε το ζευγάρι και αφού πρώτα τους ακινητοποίησε με την απειλή κυνηγετικού όπλου τούς πήρε όσα χρήματα είχαν και τράπηκε σε φυγή.
Αμέσως μετά, τα θύματα της ληστείας ειδοποίησαν την αστυνομία και από εκείνη την στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του άγνωστου δράστη.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.