Εισαγγελέας με διαταγή Καμμένου κόβει τα φτερά των «7 με τον αλβανικό αετό»

Εισαγγελέας με διαταγή Καμμένου κόβει τα φτερά των «7 με τον αλβανικό αετό»

Καμμένος: «Η "ομάδα των εφτά" μέλος του σχεδίου αναβίωσης του αλβανικού εθνικισμού, το σχέδιο αυτό εκφράστηκε πρόσφατα και με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας για τους Τσάμηδες»

Εισαγγελέας με διαταγή Καμμένου κόβει τα φτερά των «7 με τον αλβανικό αετό»
Ποινή φυλάκισης έως και πενταετούς διάρκειας προβλέπεται για πράξεις που προσβάλουν τον Ελληνικό Στρατό. Τέτοιες ενδεχομένως θα είναι οι κατηγορίες που θα απαγγελθούν στους 7 αλβανικής καταγωγής νεοσύλλεκτους, οι οποίοι πόζαραν σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αετό με απλωμένα φτερά
, δηλαδή το κατεξοχήν σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτικού, επεκτατικού μεγαλοϊδεατισμού. Αμέσως μόλις επέστρεψε από τις ΗΠΑ όπου είχε μεταβεί ένεκα της ορκομωσίας του Ντόναλντ Τραμπ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας,
Πάνος Καμμένος, έδωσε την εντολή να αναλάβει την υπόθεση ο στρατιωτικός εισαγγελέας Ιωαννίνων. Πληροφορίες από το ΥΠΕΘΑ αναφέρουν ότι
ο κ. Καμμένος εξοργίστηκε με το περιστατικό και ζήτησε τη μέγιστη αυστηρότητα, τόσο στον καταλογισμό ευθυνών στους αυτουργούς της προκλητικής χειρονομίας, όσο και στην επιβολή ποινών. 
Κλείσιμο
Παράλληλα, σε συνέντευξή του το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός υπογράμμισε πως υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο αναβάθμισης του αλβανικού εθνικισμού, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τις πρόσφατες δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα για τους Τσάμηδες.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι οι 7 νεοσύλλεκτοι είναι όλοι αλβανικής καταγωγής και η φωτογραφία ελήφθη πιθανότατα από κάποιο κινητό τηλέφωνο, το οποίο πέρασε λάθρα μέσα στο στρατόπεδο του συντάγματος Ευζώνων 2/39 στο Μεσολόγγι, παραβιάζοντας την αυστηρή απαγόρευση χρήσης κινητών από στρατιώτες. Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού σχετικά με αυτό το ανήκουστο περιστατικό είναι η εξής:

«Αναφορικά με την ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαίδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).

2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας.

3. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες».

Παραδειγματική τιμωρία

Ως νεοσύλλεκτοι, οι θρασείς δράστες της προκλητικής ενέργειας προς τις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας -της πατρίδας που οι ίδιοι επέλεξαν και κλήθηκαν να υπηρετήσουν- δεν θεωρούνται επί του παρόντος κανονικοί οπλίτες του Ελληνικού Στρατού. Η ορκομωσία της σειράς τους δεν έχει γίνει ακόμη, καθώς είναι προγραμματισμένη για τις 2 Φεβρουαρίου, ούτε έχουν ανατεθεί ειδικότητες, δεν έχουν ανακοινωθεί μεταθέσεις κ.λπ. Συνεπώς οι 7 «αετοί», αφ' ενός δεν γνωρίζουν πώς και πού θα εξελιχθεί η θητεία τους, αφ' ετέρου, καίτοι νεοσύλλεκτοι, το παράπτωμά τους εμπίπτει στον στρατιωτικό νομικό κώδικα. Εάν κριθεί ότι προσέβαλαν το στράτευμα προβάλλοντας αλλότρια σύμβολα και ουσιαστικά βεβήλωσαν την ιδιότητα του Έλληνα οπλίτη (έστω και εάν ακόμη δεν δικαιούνται να φέρουν το εθνόσημο στο τζόκεϊ τους), για το πλημμέλημά τους προβλέπεται 5ετης φυλάκιση ως ανώτατη ποινή.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η συντροφιά των 7 νεοσύλλεκτων θα διαλυθεί, έτσι ώστε να αποτραπεί η εκδήλωση παρόμοιων κινήσεων από άλλους στρατεύσιμους, ή η δημιουργία επικίνδυνων θυλάκων εντός Ελλάδας οι οποίοι θα προπαγάνδιζαν υπέρ απαράδεκτων εδαφικών διεκδικήσεων εκ μέρους της Αλβανίας. Τα συγκεκριμένα 7 άτομα θα διασπαρούν σε διαφορετικά στρατόπεδα ανά την επικράτεια, ενώ, σύμφωνα με τους άγραφους νόμους του στρατού, λόγω της φήμης που ήδη προηγείται των μεταθέσεών τους, μόνο ευνοϊκή δεν προμηνύεται η μεταχείρισή τους: Αυτό σημαίνει ότι οι εθνικιστές φιλο-Αλβανοί δεν θα αποφύγουν τις δύσκολες υπηρεσίες και τα βαρέα καθήκοντα.

Δείτε βίντεο:
Εισαγγελέας με διαταγή Καμμένου κόβει τα φτερά των «7 με τον αλβανικό αετό»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης