Πάτρα: Σε απεργία πείνας 150 πρόσφυγες από τη Συρία
Οι οικογένειες των προσφύγων απέχουν από τη σίτισή διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης, την μη ύπαρξη ιατρικής μέριμνας ενώ όπως επισημαίνουν το φαγητό που τους δίνουν δεν τρώγεται ούτε από ζώα
Σε απεργία πείνας προχώρησαν από χθες (Δευτέρα) οι 150 Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι φιλοξενούνται στο πρώην ξενοδοχείο Rion beach.
Οι οικογένειες των προσφύγων απέχουν από τη σίτισή διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης, την μη ύπαρξη ιατρικής μέριμνας –μεταφέρονται σε νοσοκομεία και τους παρέχεται ιατρική φροντίδα με καθυστέρηση– ενώ όπως επισημαίνουν το φαγητό που τους δίνουν δεν τρώγεται ούτε από ζώα.
Παράλληλα εκπρόσωποι των προσφύγων καταγγέλλουν τη στάση των μελών της ΜΚΟ PRAXIS απέναντί τους, τα οποία τους απαγορεύουν να «βγάζουν» προς τα έξω τα παράπονά τους ενώ σε «αντίποινα» τους εμποδίζουν να μπαίνουν στα δωμάτιά τους.
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM 2026 , με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE TELEKOM για 12η συνεχή χρονιά, ανέδειξε πώς η νέα γενιά αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να δώσει λύσεις με κοινωνικό αποτύπωμα.
ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Εντυπωσιακή αγωνιστική διαδρομή μέσα από 863,8 χιλιόμετρα και 5 περιφέρειες της χώρας - Δράσεις για το ποδήλατο σε όλες τις μορφές του για μικρούς και μεγάλους με το ΔΕΗ Power Up The Race
Η φαρμακευτική καινοτομία δεν αποτελεί επιλογή πολιτικής, αποτελεί δικαίωμα των ασθενών και βασική προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα κάθε σύγχρονου συστήματος υγείας. Και σήμερα, στην Ελλάδα, αυτό το δικαίωμα δοκιμάζεται στην πράξη.