Κινηματογραφική ληστεία και σύλληψη στο Σύνταγμα

Κινηματογραφική ληστεία και σύλληψη στο Σύνταγμα

Καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας σε ώρα αιχμής - Ο 38χρονος δράστης είχε μόλις ληστέψει κεντρικό κοσμηματοπωλείο με λεία σχεδόν 75.000 ευρώ

Κινηματογραφική ληστεία και σύλληψη στο Σύνταγμα
Συναγερμός για ληστεία σε γνωστό κοσμηματοπωλείο στο Σύνταγμα σήμανε το μεσημέρι της 31ης Οκτωβρίου στην αστυνομική διεύθυνση. Η επέμβαση των αστυνομικών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα ο δράστης να συλληφθεί επ ' αυτοφόρω και να οδηγηθεί στην εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και της πλαστογραφίας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας
, ο 38χρονος Έλληνας εισήλθε στο κατάστημα προσποιούμενος τον πελάτη. Ακολούθως ακινητοποίησε τον υπάλληλο με τη χρήση βίας. Υπό την απειλή όπλου, ανάγκασε τον εργαζόμενο στο κοσμηματοπωλείο να του δώσει τις εισπράξεις, καθώς και κοσμήματα συνολικής αξίας 74.910 ευρώ.

Η ληστεία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, εν ώρα αιχμής. Κατά τη διαφυγή του έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην περιοχή, οι οποίοι τον καταδίωξαν και τον εγκλώβισαν λίγα λεπτά αργότερα. 

Από την ανάκριση προέκυψε ότι ο 38χρονος είχε προβεί και σε άλλες παρόμοιες ληστείες υπό την απειλή όπλου, λειτουργώντας συστηματικά από το 2015, ενώ είχε χρησιμοποιήσει ακόμη και συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης.

Στην κατοχή του, βρέθηκαν τα κλοπιμαία τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη ενώ κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, ογδόντα έξι φυσίγγια, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, ένα ομοίωμα χειροβομβίδας, το χρηματικό ποσό των 1.590 ευρώ, δύο πλαστά δελτία ταυτότητας και διάφορα είδη ένδυσης και αμφίεσης.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί πέντε περιπτώσεις ληστειών, εκ των οποίων τρεις σε τράπεζες, μία σε κοσμηματοπωλείο και μία σε ανταλλακτήριο χρημάτων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης