Μυρσίνη Ηλείας: Πριν τη μοιραία πτώση, το προσφυγόπουλο είχε ξαναπέσει δύο φορές στην πισίνα

Μυρσίνη Ηλείας: Πριν τη μοιραία πτώση, το προσφυγόπουλο είχε ξαναπέσει δύο φορές στην πισίνα

Είχε σωθεί από άλλους πρόσφυγες που ήταν στο σημείο 

Μυρσίνη Ηλείας: Πριν τη μοιραία πτώση, το προσφυγόπουλο είχε ξαναπέσει δύο φορές στην πισίνα
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο το 18 μηνών προσφυγόπουλο χθες, Κυριακή, στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη Ηλείας ερευνούν οι αρχές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το παιδί έπεσε μέσα στη μικρή πισίνα που υπάρχει στον χώρο, η οποία είχε γεμίσει μετά την έντονη βροχή.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 19:30 χθες το απόγευμα, όταν το παιδί, έχοντας διαφύγει της προσοχής των γονιών του, έπεσε μέσα στην πισίνα, που βρίσκεται 20 περίπου μέτρα από τον χώρο σίτισης και τις αίθουσες διδασκαλίας του Κέντρου Φιλοξενίας. Το παιδάκι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνήθιζε να παίζει στο σημείο και -πιθανότατα- γλίστρησε και έπεσε μέσα. Πτώση που στάθηκε μοιραία για τη ζωή του...

Νωρίτερα, όπως αναφέρει το
Patrisnews, γύρω στις 18:00 το απόγευμα, το παιδάκι παίζοντας στο σημείο έπεσε δυο φορές μέσα στην πισίνα, αλλά σώθηκε από άλλους πρόσφυγες που ήταν εκεί. Κάποιος μάλιστα από αυτούς, το πήρε αγκαλιά και το παρέδωσε στους γονείς του, συμβουλεύοντάς τους να το προσέχουν, επισημαίνοντας ότι είναι επικίνδυνο να παίζει μόνο του στο χώρο της πισίνας, στην οποία, υπήρχαν λιμνάζοντα νερά από τις βροχές των προηγούμενων ημερών.

Κλείσιμο
Λίγη ώρα αργότερα, το παιδί, άγνωστο πώς, βρέθηκε και πάλι στο ίδιο σημείο. Ο πατέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στην Αστυνομία και στους υπεύθυνους του Κέντρου, ότι το παιδί έφυγε, όταν ο ίδιος συνόδευσε την ετοιμόγεννη σύζυγό του στο μπάνιο. Αμέσως μετά, κι αφού αντιλήφθηκε την απουσία του παιδιού, ο πατέρας άρχισε να το αναζητά μέσα στον οικισμό. Λίγα λεπτά αργότερα, το εντόπισε νεκρό μέσα στην πισίνα.

Οι σπαρακτικές φωνές και τα κλάματά του έκαναν τους πρόσφυγες να συγκεντρωθούν στο σημείο. Οι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν να βοηθήσουν και πρώτος από όλους ένας γιατρός από το εξωτερικό, που βρίσκεται στο Κέντρο για  να προσφέρει εθελοντικά βοήθεια. Του έκαναν μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή, αλλά, ήταν ήδη αργά. Στο σημείο έφτασαν Αστυνομικοί από το Α.Τ Λεχαινών που έχει αναλάβει την προανάκριση, ενώ το παιδάκι, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Δηλώσεις του δημάρχου Ανδραβίδας - Κυλλήνης

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης, Ναμπίλ - Ιωσήφ Μοράντ, από το πόρισμα της νεκροψίας - νεκροτομής, θα αποδειχθεί αν ο θάνατος του νηπίου οφείλεται σε πνιγμό ή σε κτύπημα από την πτώση.

Όσον αφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε το παιδί μέσα στην πισίνα, η οποία είχε γεμίσει με νερό από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως κατά πάσα πιθανότητα ξέφυγε της προσοχής των γονιών του.

Αμέσως μετά, όπως πρόσθεσε ο Ναμπίλ - Ιωσήφ Μοράντ, εθελοντές προσπάθησαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στο νήπιο, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε στο κέντρο υγείας στην Γαστούνη, όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, λίγη ώρα μετά το τραγικό γεγονός υπήξε αναστάτωση στο κέντρο φιλοξενίας, αφού πρόσφυγες άρχισαν να διαμαρτύρονται για την έλλειψη μόνιμου γιατρού.

Στο μεταξύ, η μητέρα του νηπίου η οποία είναι έγκυος, διακομίστηκε στο νοσοκομείο, διότι παραπονέθηκε για προβλήματα υγείας.

Όσον αφορά το νήπιο που έχασε τη ζωή του και τους γονείς του, είχαν έρθει από τη Συρία, μαζί με άλλα μέλη της ίδιας οικογένειας και εγκαταστάθηκαν στο κέντρο της Μυρσίνης, από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης