Μόνο στην Αττική 21 άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαία τον Ιούλιο

Μόνο στην Αττική 21 άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαία τον Ιούλιο

Βεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων 1.086 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ, 1.500 παραβάσεις ορίου ταχύτητας και 482 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

Μόνο στην Αττική 21 άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαία τον Ιούλιο
Βαρύς ήταν ο φόρος αίματος κατά τη διάρκεια του μήνα Ιουλίου, καθώς σε διάστημα τριάντα ημερών, 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα, ενώ περισσότερα από 600 άτομα υπέστησαν τραυματισμούς. Κι αν τα παραπάνω νούμερα προκαλούν ίλιγγο, ωστόσο όσο κι αν φαίνεται απίστευτο πρόκειται μόνο για τα ατυχήματα που προκλήθηκαν εντός των ορίων της Αττικής.

Για άλλη μια φορά οι έρευνες που αποδεικνύουν ότι τα τροχαία ατυχήματα κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις της θνησιμότητας, επιβεβαιώνονται κι από τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής κατά τη διάρκεια του μήνα Ιουλίου. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ τον περασμένο μήνα, σημειώθηκαν 518 τροχαία ατυχήματα με 632 παθόντες. 

Από αυτά τα 20 ήταν θανατηφόρα με απότελεσμα 21 άτομα να χάσουν τη ζωή, σε 17 ατυχήματα σημειώθηκαν 17 σοβαροί τραυματισμοί, ενώ σε 481 ατυχήμτα οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο χωρίς να διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους 594 ελαφρά τραυματίες.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των άνδρων της Τροχαίας που κλήθηκαν στα σημεία των ατυχημάτων οι κυριότερες αιτίες της πρόκλησης τους ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση σηματοδοτών, η παραβίαση προτεραιότητας και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια του μήνα Ιουλίου και μετά από στοχευμένους ελέγχους η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, βεβαίωσε 26.836 παραβάσεις από τις οποίες 916 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 1.086 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 127 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 1.500 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 482 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 1.133 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 654 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,3.149 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Από την πλευρά η Τροχαία, θέλοντας να προφυλάξει τους οδηγούς αλλά και τους επιβάτες, τους ζητά να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας για την ασφαλή μετακίνηση τους και την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης