Άναψε τα «αλάρμ» ο Μαυρίκος πριν οι φλόγες τυλίξουν την Cayenne

Άναψε τα «αλάρμ» ο Μαυρίκος πριν οι φλόγες τυλίξουν την Cayenne

Ελάττωσε ταχύτητα και, επειδή δεν μπορούσε να κάνει δεξιά στην Αττική Οδό, λόγω της κίνησης οχημάτων, προτίμησε να οδηγήσει ελεγχόμενα λοξά αριστερά, προκειμένου το αυτοκίνητο να «κολλήσει» κοντά στο τσιμεντένιο διαχωριστικό στηθαίο - Πριν σταματήσει, ωστόσο, εντοπίζονται καπνοί μπροστά αριστερά κάτω από το καπό του αυτοκινήτου, διακρίνονται υγρά κάτω από τον κινητήρα και έπειτα από περίπου 20 δευτερόλεπτα ξεσπά πυρκαγιά από μπροστά προς τα πίσω

Άναψε τα «αλάρμ» ο Μαυρίκος πριν οι φλόγες τυλίξουν την Cayenne
Κρίσιμη μέρα αναφορικά με την αναζήτηση των αιτίων του τραγικού θανάτου που βρήκε ο Παναγιώτης Μαυρίκος
μέσα στην Porsche Cayenne της συζύγου του, στην Αττική Οδό, είναι σήμερα Κυριακή, καθώς θα πραγματοποιηθεί αυτοψία στο σημείο της τραγωδίας, μετά τη μηνυτήρια αναφορά της οικογένειας του 42χρονου εκδότη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του, δικηγόρου της οικογένειας, Αλέξη Κούγια αναφέρει: «Κατόπιν της μηνυτήριας αναφοράς, την οποία υπέβαλε το δικηγορικό μας γραφείο για λογαριασμό της οικογένειας του αειμνήστου Παναγιώτη Μαυρίκου, ενεκρίθη η διενέργεια εγκληματολογικής αυτοψίας στο σημείο του τραγικού γεγονότος, την οποία θα διενεργήσουν οι τεχνικοί μας σύμβουλοι, κ.κ. Ραυτογιάννης και Διαμαντής. Η διενέργεια της αυτοψίας θα γίνει αύριο 8 το πρωί και θα διενεργηθεί, διότι οι τεχνικοί μας σύμβουλοι δεν είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν κατά την αυτοψία που διεξήχθη από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών, ώστε τόσο οι τεχνικοί μας σύμβουλοι όσο και οι πραγματογνώμονες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών να έχουν γνώση όλων των ευρημάτων, τα οποία υπάρχουν στον τόπο του γεγονότος. Εκτός της αυτοψίας, την Δευτέρα θα εξετάσουν από κοινού την Porsche Cayenne οι πραγματογνώμονες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών και οι τεχνικοί μας σύμβουλοι. Το πόρισμα που θα εξαχθεί αναμένεται σε περίπου 15 ημέρες».

Κλείσιμο
Προς το παρόν, πάντως, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως στα αίτια που προκάλεσαν τον φριχτό θάνατο του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη», δεν έχουν βρει κάποιο στοιχείο που να δείχνει δολιοφθορά.

Σύμφωνα, δε, με τα νέα στοιχεία που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας από το βίντεο της Αττικής Οδού, ο Παναγιώτης Μαυρίκος άναψε «αλάρμ», πριν ξεσπάσει φωτιά στο υπερπολυτελές τζιπ.

Όπως λένε οι αρμόδιοι, από την εξέταση του τζιπ στα εγκληματολογικά εργαστήρια, αλλά και από την αυτοψία που έκαναν στο σημείο του δυστυχήματος στην Αττική Οδό, δεν προέκυψε ότι κάποιος τοποθέτησε εκρηκτικό ή εμπρηστικό μηχανισμό για «να βγάλει από τη μέση» τον εκδότη, που ήταν κατηγορούμενος για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών
.



Αυτό σημαίνει ότι ενισχύεται το ενδεχόμενο η φονική πυρκαγιά να προκλήθηκε από μηχανική βλάβη, χωρίς πάντως να μπορεί να αποκλειστεί κανένα σενάριο. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, ο Παναγιώτης Μαυρίκος άναψε αλάρμ στη μεσαία λωρίδα της Αττικής Οδού.

Ο εκδότης ελάττωσε ταχύτητα και, επειδή δεν μπορούσε να κάνει δεξιά, λόγω της κίνησης οχημάτων, προτίμησε να οδηγήσει ελεγχόμενα λοξά αριστερά, προκειμένου το αυτοκίνητο να «κολλήσει» κοντά στο τσιμεντένιο διαχωριστικό στηθαίο. Πριν σταματήσει, ωστόσο, εντοπίζονται καπνοί μπροστά αριστερά κάτω από το καπό του αυτοκινήτου, διακρίνονται υγρά κάτω από τον κινητήρα και έπειτα από περίπου 20 δευτερόλεπτα ξεσπά πυρκαγιά από μπροστά προς τα πίσω.



Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι υπήρξε διαρροή βενζίνης εν κινήσει, με αποτέλεσμα να προκληθεί «τυφλή» φωτιά, η οποία, εξαιτίας του αέρα από την κίνηση του αυτοκινήτου, δεν είχε λάβει διαστάσεις.

Όταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος σταμάτησε το αυτοκίνητο, η διαρροή του καυσίμου περιορίστηκε στο σημείο ακινητοποίησης, με αποτέλεσμα η φωτιά να τυλίξει το όχημα. Ο οδηγός του προσπάθησε να βγει από την πόρτα του, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό, καθώς το αυτοκίνητο είχε κολλήσει κοντά στο στηθαίο. Ο εκδότης προσπάθησε να κινηθεί προς την πλευρά του συνοδηγού, αλλά τον πρόλαβαν οι φλόγες...




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης