Δικηγόρος ζητεί να παραπεμφθεί σε δίκη ο Βαρουφάκης για εσχάτη προδοσία

Δικηγόρος ζητεί να παραπεμφθεί σε δίκη ο Βαρουφάκης για εσχάτη προδοσία

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατατέθηκε δεύτερη μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Βαρουφάκη - Τα αδικήματα που αποδίδει ο δικηγόρος στον πρώην υπουργό Οικονομικών προβλέπουν ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη

Δικηγόρος ζητεί να παραπεμφθεί σε δίκη ο Βαρουφάκης για εσχάτη προδοσία
Κακουργηματικό δόλο για την προπαρασκευαστική επεξεργασία διάπραξης του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας ή τη διενέργεια προπαρασκευαστικών ενεργειών διάπραξης του αδικήματος της απόπειρας της εσχάτης προδοσίας, να αποδοθεί στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Αυτό ζητεί με μηνυτήρια αναφορά του που κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμανη ο δικηγόρος Αθηνών Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ενώ παράλληλα ζητεί η μηνυτήρια αναφορά του να διαβιβαστεί στην Βουλή προκειμένου να αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι τού κ. Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο.

Παράλληλα, με τη μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο κ. Γιαννόπουλος, ζητεί να ερευνηθεί έαν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων και από άλλα   πρόσωπα τα οποία συμμετείχαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προκύπτουν σε βάρος τους ενδείξεις ενοχής τους.

Κλείσιμο
Τα αδικήματα που αποδίδει ο δικηγόρος στον πρώην υπουργό Οικονομικών προβλέπουν ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε βάρος του κ. Βαρουφάκη κατατέθηκε  μηνυτήρια αναφορά από   πρόεδρο του κόμματος «Τέλεια» και δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο.

Ο κ. Γιαννόπουλος, υποστηρίζει ότι η «τηλεπερσόνα Βαρουφάκης» ενεργώντας δολίως ζημίωσε με πράξεις και ενέργειες του τον ελληνικό λαό με το ποσό των 20.8 δισ. ευρώ. Αναλυτικότερα, ο δικηγόρος επισημαίνει ότι ο «μάγος της ασάφειας» όπως αποκαλεί τον κ. Βαρουφάκη, «παραβίασε ευθέως και ανερυθριάστως την πολιτική και νομική εντολή του ελληνικού λαού, του πρωθυπουργού και της ελληνικής Βουλής, στο ρητό περιεχόμενο της οποίας ορκίστηκε».

Η παραβίαση της νομικής αυτής εντολής «επέφερε ανυπολόγιστη βλάβη στο δημόσιο συμφέρον της χώρας και προκάλεσε δυσμενείς συνέπειες εις βάρος της πλειονότητας των πολιτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της πατρίδας», προσθέτει ο κ. Γιαννόπουλος.

Με άλλα λόγια, ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος λειτούργησε «ως συνεντευξιαζόμενος διάττων αστέρας και όχι ως υπεύθυνος υπουργός» με πράξεις και παραλείψεις του «υπονόμευσε τη θέση της χώρας ως μέλους της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήδη από την αφετηρία της ασκήσεως των καθηκόντων του».

Η υπουργική θητεία του κ. Βαρουφάκη ήταν «μια σουρεαλιστική και παράλογη διαδρομή, αφού οι υποτιθέμενες δημόσιες αφηγήσεις και παραδοχές του, υπονομεύονταν και ακυρώνονταν από τις πράξεις και τις παραλείψεις του, που έπληξαν ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ζημιώνοντας συγχρόνως με οξύτητα την οικονομία της χώρας και την κοινωνική συνοχή», τονίζει ο κ. Γιαννόπουλος.

Δεν παραλείπει ο δικηγόρος να υπογραμμίζει μια-μια τις αντιφατικές ενέργειες και δηλώσεις του πρώην υπουργού ως προς την έκδοση παράλληλου νομίσματος (IOU) για την πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Σε άλλο σημείο αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, «με σωρεία πράξεων και παραλείψεων υπονόμευσε την εντολή που του χορήγησε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και η Βουλή, οδηγώντας τη χώρα στην οικονομική ασφυξία, στο χρηματοπιστωτικό μετεωρισμό και σε ένα νέο κύκλο ύφεσης, ταπεινώνοντας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, καταδικάζοντάς τους να αναμένουν τα εξήντα ευρώ των ATM, επειδή είχαν τον πατριωτισμό να εμπιστευθούν τις ελληνικές τράπεζες και τις δημόσιες δηλώσεις του».

Χθες, ο  κ. Γκλέτσος ζήτησε από τη μηνυτήρια αναφορά του να διωχτεί ποινικά ο κ. Βαρουφάκης για έκθεση του ελληνικού κράτους σε κίνδυνο αντιποίνων «γιατί με την εξαιρετικά δυσμενή του συμπεριφορά, κινούμενος από δόλο ή βαριά αμέλεια, εξέθεσε το ελληνικό κράτος και τους πολίτες του σε αρνητική συμπεριφορά τρίτων κρατών και σε λήψη οικονομικών μέτρων εναντίον της χώρας και με τις ενέργειές του διατάραξε τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλώντας τεράστια βλάβη στην οικονομική ζωή της Ελλάδας».

Διαβάστε εδώ όλο το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης