Αλλοδαπός διέρρηξε 19 σπίτια στο Ηράκλειο

Αλλοδαπός διέρρηξε 19 σπίτια στο Ηράκλειο

Έπεσε η αυλαία στη δράση ενός Αλβανού διαρρήκτη που είχε ρημάξει τα σπίτια στην πόλη του Ηρακλείου από τις αρχές του έτους

Αλλοδαπός διέρρηξε 19 σπίτια στο Ηράκλειο
Έπεσε η αυλαία στη δράση ενός Αλβανού διαρρήκτη που είχε ρημάξει τα σπίτια στην πόλη του Ηρακλείου από τις αρχές του έτους, μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να διαπράξει την 19η διάρρηξη στην κατοικία ενός 59χρονου. Ο ιδιοκτήτης ήταν ξύπνιος και αναγκάστηκε να φύγει τρέχοντας.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και κινητοποιήθηκαν άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε., οι οποίοι κατάφεραν να εντοπίσουν τον 30χρονο αλλοδαπό που συνελήφθη και παραδόθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, αποκαλύφθηκε ότι από τον περασμένο Ιανουάριο είχε διαρρήξει 16 σπίτια στην πόλη του Ηρακλείου και είχε αποπειραθεί να εισβάλει σε άλλα δυο.

Ο δράστης είχε αρπάξει χρήματα, κοσμήματα, φορητούς υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα συνολικής αξίας άνω των 40.000 ευρώ, που δεν έχουν βρεθεί και ερευνάται αν τα έχει πουλήσει. Στο μεταξύ, ο 30χρονος Αλβανός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και οι αστυνομικοί εξετάζουν τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες κλοπές.

*** Μετά από καταγγελία ενός 43χρονου ότι του έκλεψαν το μοτοποδήλατό του από το σπίτι του στο Ηράκλειο, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας 35χρονος ο οποίος το οδηγούσε. Ο δράστης συνελήφθη και ανακρίνεται στην Ασφάλεια, ενώ το δίκυκλο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

*** Στο κατάστημα ενός 31χρονου στις Μοίρες του Ηρακλείου προσπάθησε να τρυπώσει ένας 24χρονος Έλληνας διαρρήκτης, αλλά έγινε αντιληπτός από περίοικους που ειδοποίησαν αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και συνελήφθη. Η προανάκριση εξετάζει τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες κλοπές.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης