Δύο προσαγωγές κατά τη διαδήλωση στο υπουργείο Παιδείας

Δύο προσαγωγές κατά τη διαδήλωση στο υπουργείο Παιδείας

Προηγήθηκε ένταση με ρίψεις πετρών, νερών και μπογιάς από 30 άτομα κατά των αστυνομικών που απάντησαν με κρότου-λάμψης 

Δύο προσαγωγές κατά τη διαδήλωση στο υπουργείο Παιδείας
Αποχώρησαν από το υπουργείο Παιδείας όσοι διαδηλωτές είχαν απομείνει και επιδίδονταν σε αντεγκλήσεις και πετροπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, ομάδα διαδηλωτών που είχε αποσπαστεί από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών που πραγματοποιούσε διαμαρτυρία από το πρωί της Παρασκευής στο σημείο, συγκρούστηκε με τα ΜΑΤ που περιφρουρούσαν τον χώρο.

Κλείσιμο
Ο πετροπόλεμος ξεκίνησε γύρω στις 12:30 ανάμεσα σε 30 περίπου διαδηλωτές και τα ΜΑΤ. Η ομάδα των διαδηλωτών πήγε σε παρακείμενη παιδική χαρά και ξεκίνησε αντεγκλήσεις με τα ΜΑΤ, πετώντας πέτρες, ενώ η αστυνομία απάντησε με κρότου-λάμψης. 

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν δύο προσαγωγές. Στην πρώτη περίπτωση έγινε έλεγχος επιτόπου και ο διαδηλωτής αφέθηκε ελεύθερος, ενώ στη δεύτερη περίπτωση διαδηλωτής οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, χωρίς να διευκρινιστεί αν πρόκειται για σύλληψη.

Αντιπροσωπεία των φοιτητών συναντήθηκε με τον Χριστόφορο Σκαμνάκη, σύμβουλο του υπουργού Παιδείας για θέματα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και του κατέθεσαν τα αιτήματά τους.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με τον Απόστολο Παπακωνσταντίνου, διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού παιδείας Αλέξανδρου Δερμετζόπουλου, καταθέτοντας και εκεί τα αίτηματα τους.











 




Λίγο μετά τις 11 είχε κλείσει η οδός Ανδρέα Παπανδρέου από το ύψος του Mall, από κλούβα της αστυνομίας. 

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν για τα κενά, την τράπεζα θεμάτων, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης.



































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης