Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» για τα καινούργια χειρουργεία

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» για τα καινούργια χειρουργεία

Το σωματείο των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι πρόκειται μεν για εγκαταστάσεις «που αποτελούν ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο στη χώρα», ωστόσο θεωρεί ότι η λειτουργία τους δεν έχει διασφαλιστεί

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» για τα καινούργια χειρουργεία
Θερμό «καλωσόρισμα» στον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη υπόσχονται ότι θα επιφυλάξουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στο πλαίσιο της σημερινής απογευματινής επίσκεψής του για τα εγκαίνια των 14 νέων χειρουργείων του νοσηλευτικού ιδρύματος έπειτα από δωρεά ύψους 30 εκατ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας.

Το σωματείο των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι πρόκειται μεν για εγκαταστάσεις «που αποτελούν ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο στη χώρα», ωστόσο θεωρεί ότι η λειτουργία τους δεν έχει διασφαλιστεί.

«Σήμερα λειτουργούν 12 αίθουσες χειρουργείων και υπάρχει σοβαρή έλλειψη μόνιμου προσωπικού, τουλάχιστον 30 θέσεις» λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων, καρδιολόγος, κ. Ηλίας Σιώρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ελλείψεις αφορούν κυρίως νοσηλευτές, σε σημείο που για να λειτουργούν τα χειρουργεία οι εργαζόμενοι κάνουν διπλοβάρδιες, έχουν δεκάδες χρωστούμενα ρεπό ο καθένας και με δυσκολία λαμβάνονται οι κανονικές άδειες ακόμη και του 2013.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου υπογραμμίζουν ότι στην πρώτη φάση λειτουργίας των νέων χειρουργείων απαιτούνται πολλές δεκάδες νέων νοσηλευτών αλλά και άλλων ειδικοτήτων για ασφαλή λειτουργία για τον ασθενή και με ανθρώπινες συνθήκες για τον υγειονομικό εργαζόμενο. Θέτοντας υπόψη της διοίκησης της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας τον προβληματισμό τους έλαβαν την απάντηση, όπως αναφέρουν, ότι θα προσληφθούν 22 νοσηλευτές με επτάμηνη σύμβαση (Voucher). Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου, κ. Αναστάσιος Γρηγορόπουλος διαβεβαίωσε το Σωματείο ότι θα επαναφέρει όσους εργαζόμενους είναι αποσπασμένοι σε άλλα νοσοκομεία.

Τα νέα χειρουργεία είναι δωρεά της Εθνικής Τράπεζας, η οποία διέθεσε το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του συνολικού έργου και των δύο φάσεων (η δεύτερη φάση ολοκληρώνεται σε δύο χρόνια).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης