Κοσμηματοπώλης συνελήφθη με ποσότητα κλεμμένων χρυσαφικών

Κοσμηματοπώλης συνελήφθη με ποσότητα κλεμμένων χρυσαφικών

Ήδη κάποια από τα χρυσαφικά έχουν αναγνωρισθεί ως κλοπιμαία και έχουν αποδοθεί στους ιδιοκτήτες τους

Κοσμηματοπώλης συνελήφθη με ποσότητα κλεμμένων χρυσαφικών
Ως κλεπταποδόχος χρυσαφικών και κοσμημάτων, συνελήφθη το περασμένο Σάββατο κοσμηματοπώλης – ωρολογοποιός της Καλαμάτας.

Έπειτα από πληροφορίες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας πραγματοποίησαν έρευνα στο κατάστημά του, όπου έμειναν έκπληκτοι, όταν βρέθηκαν μπροστά σε πλήθος χρυσαφικών, την προέλευση των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, ούτε και να αποδείξει πως τα προμηθεύτηκε.

Σύντομα, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι πρόκειται για κλοπιμαία, τα οποία ο 55χρονος κοσμηματοπώλης – πιθανότατα - αγόραζε κυρίως από τσιγγάνους.

Κλείσιμο
Ήδη κάποια από τα χρυσαφικά έχουν αναγνωρισθεί ως κλοπιμαία και έχουν αποδοθεί στους ιδιοκτήτες τους.

Η έρευνα της Ασφάλειας συνεχίζεται για την εξακρίβωση της ταυτότητας κι όσων πούλαγαν τα κλεμμένα χρυσαφικά, ενώ παρακαλεί τους πολίτες που έχουν πέσει θύματα κλοπής να προσέλθουν στην υπηρεσία για τυχόν αναγνώρισή τους.


Η ανακοίνωση της Αστυνομίας


Συνελήφθη, προχθές (30.8.2014) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας ένας (1) 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, τα οποία προέρχονταν από κλοπές.

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα σε κατάστημα ιδιοκτησίας του 55χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μέρος αυτών, αποτελούν προϊόντα κλοπών και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ για τα υπόλοιπα ερευνάται το νόμιμο της κατοχής τους.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει ακόμη μία (1) ημεδαπή ΡΟΜΑ καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών της, οι οποίοι αφαιρούσαν χρυσαφικά και κοσμήματα τα οποία στη συνέχεια, τα διέθεταν στον 55χρονο έναντι χρηματικών ποσών.

Ο 55χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. 

Όποιοι πολίτες ενδέχεται να αναγνωρίσουν κάποια από τα κατασχεθέντα αντικείμενα ή επιθυμούν να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά κλοπών, παρακαλούνται να προσέλθουν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ή να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27210-44644 και 27210-44641 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης