Απέδρασε ο Χριστόδουλος Ξηρός - «Πολιτική απόφαση», λέει ο δικηγόρος του

Απέδρασε ο Χριστόδουλος Ξηρός - «Πολιτική απόφαση», λέει ο δικηγόρος του

«Ανατριχιαστική» χαρακτήρισε τη δήλωση Ραγκούση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική, ερευνες σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη - Μέτρα ασφαλείας και στο νοσοκομείο Λάρισας όπου νοσηλεύεται ο Σάββας Ξηρός

Απέδρασε ο Χριστόδουλος Ξηρός - «Πολιτική απόφαση», λέει ο δικηγόρος του
Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική, καθώς ο Χριστόδουλος Ξηρός ο οποίος είχε λάβει 9ήμερη άδεια για να επισκεφτεί την οικογένειά του, δεν εμφανίστηκε χθες στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας ως όφειλε.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός βρισκόταν σε άδεια από την 1η Ιανουαρίου και έπρεπε να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής. Εκεί είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής, γιατί εκεί βρίσκεται το σπίτι της αδελφής του.

Και ενώ ήταν συνεπής στην υποχρέωσή του αυτή, τη Δευτέρα, ανήμερα των Θεοφανίων δεν εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, με την κατηγορία της παραβίασης άδειας κρατουμένου.

Κλείσιμο
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο δικηγόρος του Χρ. Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε ότι πρόκειται για «πολιτική απόφαση, συνεπή προς το επαναστατικό προφίλ και την αγάπη του για την ελευθερία». «Ήταν συνεπής με τα πιστεύω του», συμπλήρωσε ο κ. Ραγκούσης και πρόσθεσε: «Σήμερα ζούμε, σήμερα μαχόμεθα». Ξεκαθάρισε πάντως πως δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα με τον πελάτη του.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Σϊμος Κεδίκογλου, με τοποθέτησή του στον ίδιο σταθμό, χαρακτήρισε ανατριχιαστική τη δήλωση του δικηγόρου του Ξηρού ότι «μπόρεσε και ξέφυγε όπως κάθε επαναστάτης πρέπει να κάνει». Παράλληλα, υπογράμμισε την σημασία του να μην αντιμετωπίζονται οι καταδικασμένοι τρομοκράτες ως απλοί κρατούμενοι, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών θα φέρει αποτέλεσμα.



Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα είχε αρχίσει να λαμβάνει άδειες από τις φυλακές. Συγκεκριμένα είχε λάβει επτά άδειες, με την τελευταία να είναι αυτή κατά την οποία και παραβίασε τους όρους.

Εκτοτε έχει εκδοθεί ένταλμα και έχει κινητοποιηθεί η αστυνομία, κάνοντας έρευνες ειδικά σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη προκειμένου να εντοπίσει τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Η άδεια του λήγει αύριο και θα πρέπει να γυρίσει στις φυλακές Κορυδαλλού. Παρόμοιες άδειες έχουν λάβει και τα άλλα καταδικασθέντα μέλη της 17Ν, εκτός από τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ο Σάββας Ξηρός

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, γύρω στις 11 το πρωί, το μέλος της "17 Νοέμβρη" Σάββας Ξηρός.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του Νοσοκομείου Θανάσης Μητσιός, ο Σάββας Ξηρός εισήχθη στο νοσοκομείο κατόπιν αιτήσεώς του και εισαγγελικής εντολής, προς ιατρική διερεύνηση και στη διάρκεια της νοσηλείας του θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις. Θα παραμείνει δε, στο νοσοκομείο μέχρι να περατωθούν. Ο Σάββας Ξηρός νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του νοσοκομείου στην Ογκολογική κλινική.

Πλήθος αστυνομικών έχει επιστρατευτεί για τη φρούρησή του και για τον επιπλέον λόγο, ότι η μεταφορά του στο νοσοκομείο της Λάρισας συνέπεσε με την περίεργη εξαφάνιση του αδελφού του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε σήμερα, ως όφειλε, στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής, ύστερα από άδεια που είχε πάρει από τις φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά διέταξε την 30ημερη διακοπή της ποινής του Σάββα Ξηρού προκειμένου να νοσηλευτεί για προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Ποιος είναι ο Χριστόδουλος Ξηρός

Ο Χριστόδουλος Ξηρός ο οποίος κρατείται στη φυλακή ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, είναι το μεγαλύτερο από τα 11 παιδιά του ιερέα Τριαντάφυλλου. Γεννήθηκε στην Ικαρία το 1958 όπου και έζησε για πολλά χρόνια.

Αν και τις πρώτες ημέρες της νοσηλείας του Σάββα στον Ευαγγελισμό δήλωνε ότι ο αδελφός του είχε πέσει θύμα πλεκτάνης, τελικά στις 17 Ιουλίου 2002 ομολόγησε και ο ίδιος τη συμμετοχή του στη 17Ν.

Ένα από τα μέλη της λεγόμενης "δεύτερης γενιάς" της οργάνωσης, φαίνεται ότι στρατολογήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80. Οπως ο ίδιος παραδέχτηκε, συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του λοχία Ρ.Τσαντ (3/4/84), στη δολοφονία του εκδότη Ν.Μομφεράτου και του οδηγού του Π.Ρουσέτη (21/2/85), στην έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου εναντίον λεωφορείου των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα το θάνατο του αστυφύλακα Ι.Γεωργακόπουλου (26/11/85), στη δολοφονία του βιομήχανου Δ. Αγγελόπουλου (8/4/86), στη δολοφονία του στρατιωτικού ακολούθου Ουίλιαμ Νορντίν (28/6/88) και στη δολοφονία του λοχία Στιούαρτ Ρόναλντ (10/3/91).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης