Έχασαν τον Ξηρό και συνέλαβαν τον... Σακκά

Έχασαν τον Ξηρό και συνέλαβαν τον... Σακκά

Για παραβίαση των περιοριστικών όρων συνελήφθη ο Κώστας Σακκάς - Είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» - Ήταν «προσωρινά» κρατούμενος στις φυλακές του Κορυδαλλού επί 31 μήνες

Έχασαν τον Ξηρό και συνέλαβαν τον... Σακκά
Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού μέσα από τα χέρια των αρμόδιων αρχών, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ συνέλαβαν τον αναρχικό Κώστα Σακκά με το επιχείρημα ότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους διαμονής, που του είχαν επιβληθεί έπειτα από αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης.

Ο Σακκάς στις 4 Δεκεμβρίου του 2010, είχε συλληφθεί κατηγορούμενος για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς». Ο ίδιος ωστόσο αρνείται την κατηγορία.  Στην πορεία απαγγέλθηκαν νέες κατηγορίες σε βάρος του για τρομοκρατικές υποθέσεις με αποτέλεσμα να παραταθεί η προφυλάκισή του.

Αφέθηκε ελεύθερος στις 11 Ιουλίου του περασμένου έτους, έπειτα από απεργία πείνας, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων, καθώς και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.

Ο Κώστας Σακκάς ήταν προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές του Κορυδαλλού επί 31 μήνες. Ξεκίνησε απεργία πείνας στις 4 Ιουνίου και από τις 17 Ιουνίου νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο κατηγορούμενος μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απογόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», χρηματικής εγγύησης 30 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής.
Κλείσιμο

Ο συλληφθείς θα παραπεμφθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης