Έρευνα και από τον Άρειο Πάγο για την άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό

Έρευνα και από τον Άρειο Πάγο για την άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, Ευάγγελο Ζαχαρή, να διενεργήσει προσωπικά ο ίδιος πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα

Έρευνα και από τον Άρειο Πάγο για την άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, Ευάγγελο Ζαχαρή, να διενεργήσει προσωπικά ο ίδιος πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα, για να διακριβωθεί εάν τελέστηκε ή όχι πειθαρχική παράβαση από τον αρμόδιο εισαγγελέα του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού κατά τη χορήγηση της 8ήμερης άδειας εξόδου στον κρατούμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, Χριστόδουλο  Ξηρό.

Παράλληλα, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου έχει ζητηθεί η διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τα δύο υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, που χορήγησαν την άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό.

Δηλαδή, για τη διευθύντρια των φυλακών του Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη και την κοινωνική λειτουργό του επίμαχου σωφρονιστικού καταστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε λάβει άδεια εξόδου από τις φυλακές Κορυδαλλού από την 1η έως την 9η Ιανουαρίου 2014, με την υποχρέωση να παρουσιάζεται καθημερινά στον Αστυνομικό Τμήμα  της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, εκεί δηλαδή που  είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής του. Στην Καλλικράτεια έχει σπίτι η αδελφή του Χριστόδουλου Ξηρού.

Όμως, προχθές δεν παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και αμέσως σήμανε συναγερμός  στην ΕΛΑΣ και την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, δήλωσε, μεταξύ των άλλων, ότι πρόκειται για «πολιτική απόφαση, συνεπή προς το επαναστατικό προφίλ και την αγάπη του για την ελευθερία» και ότι «ήταν συνεπής με τα πιστεύω του».
Κλείσιμο

Πάντως, κατά το παρελθόν ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε λάβει και άλλες ανάλογες άδειες, από τις οποίες επέστρεφε κανονικά στις φυλακές Κορυδαλλού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης