Αίσιο τέλος με την ακυβέρνητη θαλαμηγό ανοιχτά του Λεωνιδίου

Αίσιο τέλος με την ακυβέρνητη θαλαμηγό ανοιχτά του Λεωνιδίου

Καλά στην υγεία τους οι δύο επιβάτες - Διεσώθηκαν από Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας στη θαλάσσια περιοχή Βόρεια της Μονεμβασιάς

Αίσιο τέλος με την ακυβέρνητη θαλαμηγό ανοιχτά του Λεωνιδίου
Αίσιο τέλος στην περιπέτεια με την ακυβέρνητη θαλαμηγό, υπό σημαία Μεγάλης Βρετανίας με την ονομασία  «Louvmi 2» ανοιχτά του Λεωνιδίου.

Η θαλαμηγός εντοπίστηκε από ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας σε έναν ορμίσκο και διασώθηκαν οι δύο αγνοουμένοι που επέβαιναν σε αυτή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας, επρόκειτο για έναν Έλληνα και έναν Φιλιππινέζο, οι οποίοι αγνοούνταν από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στη θαλάσσια περιοχή Βόρεια της Μονεμβασιάς.

Κλείσιμο
Με βάση την ανακοίνωση, το Super Puma εντόπισε και περισυνέλεξε από ακτή περίπου 10 ναυτικά μίλια Βόρεια της Μονεμβασιάς, σώους τους αγνοουμένους στις 10:08 και τους μετέφερε με ασφάλεια στην ξηρά.

Σημειώνεται πως για τον εντοπισμό του σκάφους και των επιβαινόντων υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση. Στο πλαίσιο της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης στην περιοχή έπλευσε η φρεγάτα «Ύδρα» αλλά και δύο ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού. Παρά το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή έπνεαν άνεμοι που τοπικά έφταναν τα 9 μποφόρ η επιχείρηση συνεχίστηκε όλη τη νύχτα μέχρι τον εντοπισμό της θαλαμηγού και των δύο επιβαινόντων.

Ο συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας όταν το Λιμενικό ενημερώθηκε ότι υπάρχει ακυβέρνητη θαλαμηγός ανοιχτά του Λεωνιδίου.

Οι δύο επιβάτες του σκάφους είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, καλά στην υγεία τους.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης