Αύριο συζητείται η προσφυγή Αρβανιτόπουλου

Αύριο συζητείται η προσφυγή Αρβανιτόπουλου

Ανοιχτά θα είναι από Δευτέρα τα Πανεπιστήμια, εκτιμούν πηγές του υπουργείου Παιδείας

Αύριο συζητείται η προσφυγή Αρβανιτόπουλου
Ανοιχτά αναμένεται ότι θα είναι από Δευτέρα τα Πανεπιστήμια, όπως εκτιμούν πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο, στις 12 το μεσημέρι εκδικάζεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων η προσφυγή του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να κριθεί η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων παράνομη και καταχρηστική.

Κλείσιμο
Πηγές του υπουργείου Παιδείας χωρίς να θέλουν να προκαταλάβουν τη δικαιοσύνη εκτιμούν ότι από Δευτέρα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά το τελεσίγραφο του υπουργού Παιδείας προς τους Πρυτάνεις, ΕΜΠ και ΕΚΠΑ να εκπληρώσουν το καθήκον τους, ασκώντας τις αρμοδιότητες που τους δίνει ο Νόμος για να ανοίξουν τα ιδρύματα, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο, ο υπουργός Παιδείας Κων Αρβανιτόπουλος  προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Πάντως, στο ΕΜΠ αποφασίσθηκε από χθες ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα, προκειμένου να μη χαθεί το εξάμηνο για τους φοιτητές.

Σε αργία οι 276 διοικητικοί υπάλληλοι που δεν απογράφησαν

Εν τω μεταξύ, άρχισε η επίδοση των παραπεμπτηρίων εγγράφων προς τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων, που δεν απογράφησαν. Με αυτά τα έγγραφα παραπέμπονται στα αρμόδια Πειθαρχικά Συμβούλια και τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία.

Οι 276 διοικητικοί υπάλληλοι που αρνήθηκαν να απογραφούν, για να αξιολογηθούν μαζί με τους 1.692 συναδέλφους τους που απογράφησαν, αντιμετωπίζουν τα πειθαρχικά παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος, της σοβαρής απείθειας και της μη απογραφής.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης