Το «τελευταίο αντίο» στην Ειρήνη Παπά στο Χιλιομόδι Κορινθίας

Το «τελευταίο αντίο» στην Ειρήνη Παπά στο Χιλιομόδι Κορινθίας

Στην κηδεία παρευρέθησαν  - μεταξύ άλλων - η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Γιώργος Λιάνης, ο Μανούσος Μανουσάκης, Ο Αίας Μανθόπουλος και ο Νίκος Βερλέκης

kideia_papa_new_xr
Συγγενείς και φίλοι  αποχαιρετούν τη σπουδαία ηθοποιό, Ειρήνη Παπά,  στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Χιλιομόδι Κορινθίας.

Θα ταφεί στο κοιμητήριο του χωριού, δίπλα στους αγαπημένους της γονείς. Η οικογένειά της παρακαλεί αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν στο ίδρυμα «Θεοτόκος» για την στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες ή στο Σπίτι του Ηθοποιού.

Τα τέσσερα ανίψια της  είναι εκεί για το «ύστατο χαίρε»: Ο Μανούσος Μανουσάκης, γιος της αδελφής της Δέσποινας, ο ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος, γιος της αδελφής Ευαγγελίας, η Μέλια και ο Κάσσιος.

”Θέλω να θυμάμαι πάντοτε ότι είμαι από το Χιλιομόδι”, είχε πει σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η μεγάλη ηθοποιός που γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1926 στο Χιλιομόδι Κορινθίας ως Ειρήνη Λελέκου. Εκεί πέρασε τα τελευταία χρόνια.

Στο χωριό των απογόνων του Πριάμου, εγκαινιάστηκε το φετινό καλοκαίρι το θέατρο που εκείνη από σεμνότητα, δεν δεχόταν να πάρει το όνομα της. Οι κάτοικοι λένε ότι ήταν πολύ σημαντικό που το θεάτρο «Ειρήνη Παπά» εγκαινιάστηκε όσο η 96χρονη, ήταν εν ζωή. Βρίσκεται στο Λόφο Νικηταρά και φιλοξένησε το 18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με χωρητικότητα 800 θέσεων.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmyky9pij8sh)
Κλείσιμο

Δείτε φωτογραφίες

Στην κηδεία παρευρέθησαν - μεταξύ άλλων - η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Γιώργος Λιάνης, ο Μανούσος Μανουσάκης, ο Νίκος Βερλέκης, ο Αίας Μανθόπουλος, η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα, ο Ηλίας Ψινάκης. 

kideia_papa_xr
kideia_papa_in__5_
kideia_papa_in__7_
kideia_papa_in__2_
kideia_papa_in__6_
kideia_papa_in__3_
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης