Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα ψυγεία στα οποία θα συντηρηθούν τα εμβόλια στην Αττική

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα ψυγεία στα οποία θα συντηρηθούν τα εμβόλια στην Αττική

Σε μυστική τοποθεσία, για λόγους ασφαλείας, βρίσκονται τα 14 ψυγεία, στα οποία θα τοποθετηθούν τα εμβόλια που έρχονται στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου - Δείτε εικόνες από τον χώρο όπου βρίσκονται τέσσερα ψυγεία βαθιάς καταψύξεως, όπου θα αποθηκευτούν οι πρώτες παρτίδες εμβολίων της Pfizer για τις ανάγκες της Αττικής

fridges
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες δόσεις αναμένονται το προσεχές Σάββατο, ενώ το συγκεκριμένο εμβόλιο απαιτεί για να διατηρηθεί θερμοκρασία στους -80. Κάθε ένα από τα ψυγεία που βλέπετε χωράει 80.000 δόσεις εμβολίου.

Αμέσως μόλις φτάσουν στη χώρα μας, θα μπουν σε αυτά τα ειδικά ψυγεία και στη συνέχεια θα μεταφερθούν πρώτα στα νοσοκομεία (για τους υγειονομικούς) σε iso boxes με παγοκύστες και ειδικό καταγραφικό θερμοκρασίας.

Η διάρκεια ζωής τους είναι μόλις 5 ημέρες σε θερμοκρασία 2 έως 8 βαθμούς, δηλαδή θερμοκρασία απλού ψυγείου. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, από τη στιγμή που το εμβόλιο θα φύγει από τις αποθήκες για να πάει στα εμβολιαστικά κέντρα, οι εμβολιασμοί θα πρέπει να γίνονται άμεσα, λόγω της μικρής αυτής διάρκειας ζωής.

Συνεπώς, εκτός από τους πολίτες που έχουν ραντεβού για να εμβολιαστούν μια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, θα υπάρχουν και αναπληρωματικοί. Στόχος της κυβέρνησης είναι, εάν όλα πάνε καλά και η Ευρώπη στείλει τις απαραίτητες ποσότητες εμβολίων, να εμβολιάσει 2,5 εκατ. πολίτες μέχρι τον Μάρτιο.

Ψυγεία για εμβόλιο







Κλείσιμο
DSC_5252
DSC_5208-01
DSC_5292-01
DSC_5268





DSC_5302-02
DSC_5274-01
DSC_5265-01
DSC_5204-02
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης