Βουλή: «Εν κρυπτώ» αλλαγές στην εκλογική διαδικασία στα Επιμελητήρια

Βουλή: «Εν κρυπτώ» αλλαγές στην εκλογική διαδικασία στα Επιμελητήρια

Κατατέθηκε ρύθμιση από τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου - Αντέδρασε έντονα ο Γιάννης Κουτσούκος από την Δημοκρατική Συμπαράταξη

Βουλή: «Εν κρυπτώ» αλλαγές στην εκλογική διαδικασία στα Επιμελητήρια
Αλλαγές στην εκλογική διαδικασία των Επιμελητηρίων, μέσω τροπολογίας και χωρίς την ακρόαση των Επιμελητηρίων, επιχειρεί η κυβέρνηση, με ρύθμιση που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. 

Υπήρξε σφοδρή αντίδραση από τον εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Κουτσούκο, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρεμβαίνει στις αρχαιρεσίες των επιμελητηρίων, χωρίς η Βουλή να έχει ενημερωθεί από τους ενδιαφερόμενους, δηλαδή από τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων. 

Ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε ότι, αν και θα υπάρξει σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, έπρεπε να τακτοποιηθεί αυτή η εκκρεμότητα και για αυτό κατατέθηκε η τροπολογία. Για το ζήτημα έχει υπάρξει συνεννόηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κώστα Μίχαλο. 

Ωστόσο, οι εξηγήσεις του υπουργού δεν έγιναν αποδεκτές από τον κ. Κουτσούκο, ο οποίος ζήτησε την απόσυρση της ρύθμισης και την επανακατάθεση της σε άλλο νομοσχέδιο ώστε να υπάρξει χρόνος ενημέρωσης του Κοινοβουλίου από τα επιμελητήρια. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης