Le Monde: «Η ατέρμονη σαπουνόπερα της ελληνικής κρίσης δεν επιλύθηκε στο Eurogroup»

Le Monde: «Η ατέρμονη σαπουνόπερα της ελληνικής κρίσης δεν επιλύθηκε στο Eurogroup»

H Handelsblatt εκτιμά πως το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι επιτυχημένο ενώ η FAZ «βλέπει» επιστροφή της κρίσης - Η Süddeutsche Zeitung επισημαίνει και τον αμερικανικό πράγοντα

Le Monde: «Η ατέρμονη σαπουνόπερα της ελληνικής κρίσης δεν επιλύθηκε στο Eurogroup»
Για τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» το χθεσινό Eurogroup
δεν πρόκειται να επιλύσει την ελληνική κρίση, απλά η Ελλάδα κέρδισε από τους δανειστές της λίγους μήνες αναβολής.

«Θα πρέπει να πιστεύουμε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της
Κλείσιμο
Ευρωζώνης, μετά από ένα ιδιαίτερα σύντομο Eurogroup, εξασφάλισαν ένα νέο πολύ θετικό στάδιο στην ατέρμονη σαπουνόπερα της ελληνικής κρίσης;» διερωτάται η γαλλική εφημερίδα ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση των Αθηνών κέρδισε απλά λίγους μήνες χρόνο και ότι σε τόσο σύντομο χρόνο, δεν μπορεί να επιλυθεί μία κρίση που σοβεί για χρόνια. 

Το επίμαχο δημοσίευμα φιλοξενεί επίσης τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ και Σαπέν. 

«Οι πιστωτές της Ελλάδας -Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας- συμφώνησαν ότι θα επιστρέψουν στη χώρα για να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος», δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρος του Eurogroup.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, προχώρησε τόσο πολύ ώστε να επιβεβαιώσει ότι «η Ελλάδα είναι έξω από το φαύλο κύκλο της λιτότητας».
  
«Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και οι πιστωτές της, αυστηρά μιλώντας, δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία», υπογραμμίζει η «Le Monde» και προσθέτει: «Απλώς συμφώνησαν σε ορισμένες αρχές. Η Ελλάδα δεσμεύτηκε για μία ακόμη μικρή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού της συστήματος - αυτή είναι τουλάχιστον η δέκατη φορά από το 2010 -, δεσμεύτηκε να προβεί σε αναθεώρηση της εργατικής νομοθεσίας και να υιοθετήσει νέα φορολογικά μέτρα».

«Για να βγει από αυτόν τον ατελείωτο φαύλο κύκλο, για άλλη μια φορά η Αθήνα φαίνεται να λυγίζει σε μία λίστα διαρθρωτικών αλλαγών», σχολιάζει επίσης το επίμαχο δημοσίευμα. 

Η εφημερίδα «Le Monde» υπενθυμίζει στους αναγνώστες της το αυριανό ραντεβού «Μέρκελ- Λαγκάρντ», όπου εκεί η ισχυρή κυρία της Γερμανίας θα ζητήσει την διαβεβαίωση της γενικής διευθύντριας του Ταμείου ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει την παρούσα φάση στο ελληνικό πρόγραμμα. 

«Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, πρόκειται να έχει αύριο συνομιλίες με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει για το ελληνικό ζήτημα "on board"».

«Οριστικά θα αποφασιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα την άνοιξη», όπως εκτιμά διπλωμάτης που δεν κατονομάζεται.   

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης