Αυθεντικός πίνακας του Βαν Ντάικ αγοράστηκε για μόλις 400 λίρες!

Αυθεντικός πίνακας του Βαν Ντάικ αγοράστηκε για μόλις 400 λίρες!

Και αξίζει 1.000 φορές περισσότερο!

Αυθεντικός πίνακας του Βαν Ντάικ αγοράστηκε για μόλις 400 λίρες!
Αλάνθαστο βγήκε το ένστικτο της παρουσιάστριας της Βρετανικής εκπομπής «Antiques Roadshow», Φιόνα Μπρους, η οποία κατάλαβε ότι ένας πίνακας που αγοράστηκε σε αντικερί για 400 λίρες, ήταν αυθεντικό έργο του Φλαμανδού ζωγράφου της μπαρόκ,  Σερ Άντονι βαν Ντάικ (1599 - 1641).

Η παρουσιάστρια δεν δίστασε να καλέσει έναν εκτιμητή τέχνης, που επιβεβαίωσε την γνησιότητα του έργου, γεγονός που έκανε πολύ χαρούμενο τον ιδιοκτήτη του, τον κληρικό Jamie MacLeod, ο οποίος τον αγόρασε -όπως είπε- επειδή του άρεσε το χρυσό κάδρο του. Η αξία του πίνακα- από 400 λίρες εκτοξεύτηκε στις 400.000 λίρες και μαζί με αυτή και η τηλεθέαση της εκπομπής της Μπρους, που έχει σαν θέμα την σπουδαία ανακάλυψη της.

«Είναι όνειρο του καθενός να ανακαλύπτει ένα κρυμμένο αριστούργημα» είπε περήφανη η Φιόνα Μπρους στην κάμερα της εκπομπής της και πρόσθεσε «Είμαι ενθουσιασμένη που το προαίσθημα μου απέδωσε! Είναι συναρπαστικό να ανακαλύπτεις έναν αυθεντικό Βαν Ντάικ».
Κλείσιμο

Ο πίνακας δείχνει έναν δικαστή από τις Βρυξέλλες και φιλοτεχνήθηκε από τον σπουδαίο ζωγράφο το 1634. Εικάζεται ότι υπήρχε και ένας μεγαλύτερος ίδιος πίνακας , του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί. Ωστόσο, ο πίνακας μικρών διαστάσεων κατάφερε να «επιβιώσει» και να βρει το δρομο του σε αντικερί στο Ναντγουίτς, από όπου και αγοράστηκε. Ο ιδιοκτήτης και κληρικός, Jamie MacLeod, σκοπεύει να πουλήσει τιν πίνακα για να εγκαταστήσει καινούργιο καμπαναριό στην εκκλησία του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης