«Δυο βήματα» από την Αθήνα

«Δυο βήματα» από την Αθήνα

Στη Μαλακάσα, βρίσκεται το Adventure Park, ένα πάρκο περιπέτειας για παιδιά σε ασφαλές περιβάλλον

«Δυο βήματα» από την Αθήνα
Έχετε παιδιά που έχουν «λατρέψει» τις δοκιμασίες του Survivor; Ζηλεύουν τις τούμπες του Play Station, τα κόλπα των super ηρώων και των κασκαντέρ; Θέλουν να πηδήξουν ψηλά και να φτάσουν το superman και τον spiderman σε επιδεξιότητα και ικανότητες; Στη Μαλακάσα, βρίσκεται το Adventure Park, ένα πάρκο που συνδυάζει πολλές τέτοιες δραστηριότητες σε ένα φυσικό περιβάλλον.

Η ιδέα αυτή έχει ξεκινήσει από τη Γαλλία. Εκεί υπάρχουν πολλά πάρκα στη φύση με δραστηριότητες, καθώς είναι τρόπος ζωής (όπως έχουμε εμείς τις καφετέριες, ένα πράμα...). Το Adventure Park είναι ένας χώρος αναψυχής, ιδανικός για μια ημερήσια οικογενειακή εκδρομή –καιρού επιτρέποντος- όπου μεγάλοι και μικροί μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε κλιμακούμενες δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία και τις επιθυμίες τους. «Δεν χρειάζεται να είστε γυμνασμένοι, ειδήμονες της αναρρίχησης, ή λάτρεις των extreme sports, αφού οι διαδρομές είναι για όλους, αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες που σας δίνει το προσωπικό κατά την υποχρεωτική εκπαίδευση και τον κανονισμό ασφαλείας και λειτουργίας». Όλοι περνούν από υποχρεωτική εκπαίδευση και για την πλέον εύκολη διαδρομή. 



"Διαδρομές" έχουν σχεδιαστεί ακόμα και για παιδιά από 3 ετών. Τα μικρά «Σκιουράκια» (3-7 ετών) μαθαίνουν μια καινούρια γλώσσα … τα σκιουρίστικα και εντυπωσιάζουν τους γονείς με τις ικανότητές τους. Τα παιδιά από 7 ετών ή όποιοι αισθάνονται αρχάριοι ξεκινούν από τις «Αλεπούδες». Οι έξι εναέριες διαδρομές των «Αλεπούδων» είναι οι πιο εύκολες και κατάλληλες για παιδιά. Οι επόμενες σε επίπεδο δυσκολίας πίστες είναι οι «Λύκοι». Εδώ θα βρείτε αρκετή αδρεναλίνη και θα αναθεωρήσετε όσα πιστεύατε για τον εαυτό σας. Σε ύψη που κυμαίνονται από 4 έως 10 μέτρα, μικροί από 11 ετών και πάνω (άνω του 1,45 ύψους) και μεγάλοι δίνουν ραντεβού από πλατφόρμα σε πλατφόρμα. Οι διαδρομές είναι κατάλληλες και για οικογένειες, αφού υπάρχουν διαφορετικές διαστάσεις εξοπλισμών που δεν εξαιρούν τους τολμηρότερους από τους νεαρούς. Στους «Αετούς» τα πράγματα δυσκολεύουν. Οι διαδρομές των «Αετών» απευθύνονται σε τολμηρούς που θέλουν να ανακαλύψουν τα όρια και τις δυνατότητές τους. Αρκετά από τα περάσματα του «Αετού» χρειάζονται επιδεξιότητα, αρμονία κινήσεων και ισορροπία, καθώς και τόλμη, αφού όλη η δραστηριότητα εξελίσσεται σε ύψος 15 περίπου μέτρων. Απαραίτητη προϋπόθεση να είστε πιο ψηλοί από 1,60 και τουλάχιστον 14 ετών.
Κλείσιμο



Εκτός από τις εναέριες διαδρομές, στο Adventure Park, μπορείτε να κάνετε τοξοβολία, Bungee Τραμπολίνο και να περάσετε από τον τρομακτικό ιστό αράχνης, ανάμεσα από λάστιχα, δίχτυα, συρματόσχοινα και πολλές - πολλές «αράχνες». Επίσης μπορείτε μικροί μεγάλοι να γίνετε expert στο slackline, στο twister και συναγωνιστείτε με την παρέα σας σε σουτάκια ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Το πάρκο ενδείκνυται για σχολικές εκδρομές, οικογενειακές εξορμήσεις και μεγάλες παρέες, αλλά και για πάρτι.



Κατά τη χειμερινή σεζόν, το πάρκο είναι ανοιχτό από Τετάρτη έως Κυριακή 10 πμ έως την δύση του ηλίου και όλες τις αργίες εκτός της Κυριακής του Πάσχα. Σε περίπτωση απαγορευτικών καιρικών συνθηκών (βροχή, χιόνι), το πάρκο παραμένει κλειστό. Επικοινωνήστε μαζί μας (2295098335, 6955586818) για την μετεωρολογική πρόβλεψη, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα www.adventure-park.gr.

Για περισσότερες ιδέες για βόλτες και ταξίδια με παιδιά, ταξιδέψτε μαζί με το www.mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης