UTech Lab με τα πιτσιρίκια της τεχνολογίας

UTech Lab με τα πιτσιρίκια της τεχνολογίας

Ένα από τα πιο εξοπλισμένα Εργαστήρια νέων Τεχνολογιών στην Ελλάδα στεγάζεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου και διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για εφήβους με ελεύθερη πρόσβαση

UTech Lab με τα πιτσιρίκια της τεχνολογίας
Στο Ίδρυμα Ευγενίδου, βρίσκεται ένα από τα πιο σύγχρονα εργαστήρια νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα. Στεγάζεται στο χώρο πίσω από το κατάστημα με τα «επιστημονικά» παιχνίδια και έχει εκτυπωτές τριών διαστάσεων (3D printers) και πολλούς υπολογιστές, όπου τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου, μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού και ρομποτικής. Την εποχή αυτή λειτουργούν εβδομαδιαία εργαστήρια για την εισαγωγή στις βασικές γλώσσες προγραμματισμού και τη swift, το «κυνήγι θησαυρού» με arduino που συνδυάζει τον προγραμματισμό με αισθητήρες, κυκλώματα και τρισδιάστατα εκτυπωμένα αντικείμενα, καθώς και τα εργαστήρια ρομποτικής, Printerland και 3D Printing, δημιουργίας ιστοσελίδας με το Wordpress, το εργαστήριο «Βγες από τον λαβύρινθο» και το εργαστήριο κατασκευής ενός synthesizer τσέπης. Πάντως, το πιο εντυπωσιακό στο εργαστήριο είναι ότι εδώ κατασκευάζονται πρακτικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης με τρισδιάστατους εκτυπωτές: σουβέρ, είδη γραφείου, κρεμάστρες για τα παλτά κ.ο.κ. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του εργαστηρίου φοράει και κοσμήματα φτιαγμένα με αυτόν τον τρόπο! Όσο οι νεαροί επιστήμονες βρίσκονται στο εργαστήριο, οι συνοδοί μπορούν να παρακολουθήσουν μια προβολή στο Πλανητάριο ή να απολαύσουν τον καφέ τους στην όμορφη και φωτεινή καφετέρια με τη χαλαρωτική κλασική μουσική. Για πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε το UTech Lab ή καλέστε στο τηλέφωνο 210 94 69 694. Η Μαίρη Μανωλοπούλου, μαθηματικός και συντονίστρια του UTech Lab μας μιλάει για το UTech Lab.

Κλείσιμο


Info
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ
Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64
Π. Φάληρο (είσοδος από οδό Πεντέλης 11)
Τ.: 210 946960
www.eef.edu.gr

Όλοι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 693 617 7143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pr@eef.edu.gr. Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι. 

Για περισσότερες ιδέες για βόλτες και ταξίδια με παιδιά, ταξιδέψτε μαζί με το www.mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook/Μαμά Κοίτα Ταξίδια με παιδιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης