Τόπο στα νιάτα

Τόπο στα νιάτα

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Τόπο στα νιάτα

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Στο νέο Citylifε, η Σοφία Βγενοπούλου μας προσκαλεί στο φετινό Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου στη Στέγη, η Λυδία Κονιόρδου μας μιλάει για τους «Ξένους» του Εθνικού Θεάτρου, ο Αλέξανδρος Βασμουλάκης εκθέτει την καινούργια του δουλειά στην γκαλερί The Breeder, οι Ex Silentio δίνουν τον ρυθμό στις εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής για τη Μεγάλη Εβδομάδα και οι Γεύσεις Μαρασλή είναι πάντα η καλύτερη στάση για ένα γλυκό ή αλμυρό γευστικό διάλειμμα

Κλείσιμο

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε όπως προβάλλεται από το κανάλι Novalifε της Nova!

Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου

Φέτος, τα κλασικά και μοντέρνα θεατρικά αριστουργήματα γίνονται αφορμή για έρευνα και πειραματισμό των μελλοντικών ηθοποιών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου που διοργανώνεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από τις 21 έως τις 24 Απριλίου. Οι συμμετέχοντες βρίσκονται στην ηλικία εκείνη που έχουν αφήσει το παιδικό θέατρο στα μικρά τους αδέρφια και το «άλλο» θέατρο στους γονείς. Για αυτούς, τους ανήσυχους νέους, ποια μερίδα θεάτρου μένει; Το Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου είναι η απάντηση.

Tip

H οργάνωση και η καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ ανήκει στην Grasshopper Youth και τη σκηνοθέτιδα, ψυχή του εφηβικού θεάτρου στην Ελλάδα, Σοφία Βγενοπούλου.

Ξένοι

Σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη και τη Λυδία Κονιόρδου στον πρωταγωνιστικό ρόλο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του Σέρτζι Μπελμπέλ «Ξένοι». Με θέμα τη διαφορετικότητα, η παράσταση αναδεικνύει τη διαχρονική ανάγκη των ανθρώπων για συνύπαρξη, αποδοχή και αλληλοκατανόηση, τόσο μέσα στο στενό περιβάλλον της οικογένειας όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνίας.

Tip

Η παράσταση θα παρουσιάζεται έως τις 29 Μαΐου στο Νέο Rex του Εθνικού Θεάτρου, Πανεπιστημίου 48.

Αλέξανδρος Βασμουλάκης

Τη νέα δουλειά του Αλέξανδρου Βασμουλάκη θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στην γκαλερί The Breeder έως τις 7 Μαΐου. Ο Αλέξανδρος Βασμουλάκης, γνωστός για τις τεράστιες τοιχογραφίες του σε κτίρια της Αθήνας, αυτή τη φορά επιλέγει έργα μικρού μεγέθους που δεν μπορείς πάντα να διακρίνεις τι ακριβώς δείχνουν. Δεν επιλέγει νατουραλιστικές ή συμβολικές ερμηνείες παρά ενώνει γραμμές ανάμεσα στο φανερό και το αφανές και φτιάχνει έναν δικό του κόσμο.

Tip

H Γκαλερί The Breeder βρίσκεται Ιάσονος 45 στο Μεταξουργείο.

Εx Silentio

Συνεχίζοντας την παράδοση των ετήσιων εκδηλώσεών του για το Θείο Πάθος, το Μέγαρο Μουσικής εγκαινιάζει τον φετινό Κύκλο Adagio-Μουσικές για τις μέρες του Πάσχα, με το κορυφαίο σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio, το οποίο θα παρουσιάσει τη συναυλία με τίτλο «Μνήμη» το Σάββατο του Λαζάρου, 23 Απριλίου. Θα ακουστούν σε όργανα εποχής, έργα επώνυμων αλλά και ανώνυμων συνθετών, οι οποίοι έζησαν και δημιούργησαν σε ξένους τόπους: από τους μεγάλους γαλλοφλαμανδούς συνθέτες Τσικόνια και Ντυ Φαι στην Ιταλία του κρητικού συνθέτη Φραγκίσκου Λεονταρίτη, και από τον τροβαδούρο Ραιμπώ ντε Βακεράς που έζησε στη Θεσσαλονίκη του 13ου αιώνα μέχρι τη σεφαραδίτικη παράδοση της Ανατολικής Μεσογείου.

Tip

Το σύνολο Ex Silentio διευθύνει ο Δημήτρης Κούντουρας, ο οποίος παίζει επίσης φλάουτο με ράμφος και τραβέρσο

Γεύσεις Μαρασλή

Στο μικρό μαγαζάκι της οδού Μαρασλή, ο Τάσος Παρασκευόπουλος και η ομάδα του φτιάχνουν κάθε μέρα τα πιο λαχταριστά γλυκά του Κέντρου. Πάντα με φρέσκα υλικά και πολύ φαντασίαμ μπορείς να απολαύσεις, εκτός από τις διάσημες πουτίγκες, μια σειρά από αλμυρές λιχουδιές ιδανικές για ένα διάλειμμα από το γραφείο ή για ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα.

Tip

Οι Γεύσεις Μαρασλή βρίσκονται Μαρασλή 37, στο Κολωνάκι.

{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης