Το πρώτο μοντέλο της ανεξάρτητης φίρμας τηςPolestar, αναμένεται να κατασκευαστεί σε μόλις 500 κομμάτια ετησίως, σύμφωνα με το έγκυρο ειδησεογραφικό πρακτορείο Automotive News Europe.
Ο λόγος για το παραπάνω γεγονός είναι το υψηλό κόστος παραγωγής και συναρμολόγησης του Polestar 1.
Συγκεκριμένα, το νέο υβριδικής τεχνολογίας μοντέλο, θα είναι βασισμένο σε μία μικρότερης από πλευράς μεγέθους πλατφόρμα SPA τoυ Volvo S90. Κατόπιν, το κατασκευασμένο από ανθρακόνημα αμάξωμα θα τοποθετείται επάνω στην πλατφόρμα, μία κίνηση που αποδεικνύεται χρονοβόρα και υψηλού κόστους.
Κλείσιμο
Να θυμίσουμε ότι το Polestar 1 θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες τεχνολογίας Electric Performanc Hybrid που θα αποδίδουν 600 ίππους και 101,9 kgm ροπής. Για την βέλτιστη οδική συμπεριφορά θα υπάρχει σύστημα torque vectoring, ενώ η αυτονομία του με πλήρως ηλεκτρική λειτουργία θα είναι 150 km.
Μετά το Polestar 1, ο κατασκευαστής αναμένεται να παρουσιάσει στα τέλη του 2019 το δεύτερο μοντέλο του, που θα ανταγωνίζεται το Tesla Model 3, ενώ τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν άλλα δύο μοντέλα, ένα crossover και ένα κάμπριο.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη