Επίσημο: Ο Φέτελ στη θέση του Αλόνσο στη Ferrari!

Επίσημο: Ο Φέτελ στη θέση του Αλόνσο στη Ferrari!

Το αναμενόμενο διαζύγιο ανάμεσα στον Φερνάντο Αλόνσο και τη Scuderia Ferrari επισημοποιήθηκε, όπως άλλωστε και η διάδοχη κατάσταση αφού ο Σεμπάστιαν Φέτειλ «ντύνεται» στα κόκκινα για τα επόμενα τρία χρόνια.

Επίσημο: Ο Φέτελ στη θέση του Αλόνσο στη Ferrari!
Ο αγώνας στο Άμπου Ντάμπι θα είναι ο τελευταίος του Ισπανού στα χρώματα της Ferrari, με την οποία κέρδισε 1186 βαθμούς, ανέβηκε 44 φορές στο βάθρο και πανηγύρισε 11 νίκες. Η επίσημη ανακοίνωση της Scuderia κάνει λόγω για τη σπουδαία συνεισφορά του σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο.

«Στη λίστα των σπουδαίων οδηγών που έχουν τρέξει για λογαριασμό της Ferrari, o Φερνάντο Αλόνσο θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση», αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση ο επικεφαλής της Gestione Sportiva, Μάρκο Ματιάτσι.
«Τον ευχαριστούμε εγκάρδια για αυτή την ξεχωριστή του Φερνάντο, θα έχει τη Ferrari πάντα στην καρδιά του και αναμένω οι οπαδοί της ομάδας, να συνεχίσουν να τον εκτιμούν»
Κλείσιμο
.

Από την πλευρά του, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε:
«Δεν είναι εύκολη ημέρα για μένα, διότι αν και πάντα κοιτώ το μέλλον με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα, στο τέλος αυτής της σεζόν θα ολοκληρωθεί και το ταξίδι μου ως οδηγός της Ferrari. Ήταν μία δύσκολη απόφαση, την οποία σκέφτηκα πολύ προσεκτικά, με την αγάπη μου για τη Ferrari να παίζει συνεχώς ρόλο στις σκέψεις μου. Ήμουν πάντα αρκετά τυχερός ώστε να είμαι εγώ αυτός που έπαιρνε τις αποφάσεις  για το μέλλον μου και το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για αυτό, που κατανόησε τη δική μου πλευρά. Φεύγω από τη Scuderia Ferrari μετά από πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έφτασα στην επαγγελματική μου κορύφωση, αντιμετωπίζοντας μεγάλες προκλήσεις που με πίεσαν να βρω νέα όρια. Επίσης αποδείχθηκα πραγματικός ομαδικός παίκτης, βάζοντας τα συμφέροντα της Scuderia πάνω από τα δικά μου. Όταν έφτασε η ώρα να πάρω σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον μου, το έκανα με τη Ferrari στην καρδιά μου, λόγω της αγάπης μου για την ομάδα. Είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε μαζί. Χάρη στις προσπάθειες όλων στο Μαρανέλο, βρεθήκαμε τρεις φορές στη δεύτερη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, τις δύο εκ των οποίων μαχόμενοι για τον τίτλο μέχρι και τον τελευταίο αγώνα. Μάλιστα για πολλούς γύρους σε θέση που θα μας χάρισε τον τίτλο αυτό. Χωρίς καμία αμφιβολία, αυτά τα πέντε χρόνια περιελάμβαναν μερικές από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου και φεύγοντας από την ομάδα, νιώθω πως αφήνω πίσω οικογένεια και φίλους. Πλέον κοιτώ με ενθουσιασμό το μέλλον, γνωρίζοντας πως η καρδιά μου θα ανήκει για πάντα στη Ferrari. Θέλω να ευχαριστήσω όλους στην ομάδα για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν».



Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Αλόνσο, ανακοινώθηκε η επίσης αναμενόμενη έλευση του Σεμπάστιαν Φέτελ. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ιταλικής ομάδας που εντάσσει στο δυναμικό της έναν τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Η συνεργασία των δύο πλευρών θα είναι τριετούς διάρκειας και ο Γερμανός θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Κίμι Ράικονεν.

«Το γεγονός πως θα περάσω το επόμενο στάδιο της καριέρας μου με τη Scuderia Ferrari, αποτελεί για εμένα όνειρο ζωής που πραγματοποιείται. Όταν ήμουν παιδί, ο Μίκαελ Σουμάχερ με εκείνο το κόκκινο μονοθέσιο, αποτελούσε το μεγάλο μου είδωλο. Τώρα, νιώθω μεγάλη τιμή που επιτέλους θα έχω την ευκαιρία να οδηγήσω για τη Ferrari. Έχω ήδη πάρει μία γεύση του τι σημαίνει “πνεύμα Ferrari”, όταν πήρα την πρώτη μου νίκη, το 2008 στη Μόντσα, με κινητήρα κατασκευασμένο στο Μαρανέλο. Η Scuderia έχει σπουδαία παράδοση σε αυτό το σπορ και είμαι γεμάτος κίνητρα, θέλω να βοηθήσω την ομάδα να επιστρέψει στην κορυφή. Θα δώσω και την ψυχή μου για να τα καταφέρει», είπε ο Φέτελ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης