ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Εκανε την περιφέρεια της γης 120 φορές με Volvo

Εκανε την περιφέρεια της γης 120 φορές με Volvo

Είναι από τις ιδιαίτερες σχέσεις που μπορεί να έχει ένας οδηγός (και δη ένα άντρας) με το αυτοκίνητό του!

Εκανε την περιφέρεια της γης 120 φορές με Volvo
Ένας «γάμος» οδηγού και αυτοκινήτου που πριν μερικά 24ωρα σφραγίστηκε με την κοινή πορεία της τάξης των 3 εκατομμυρίων μιλίων!
Συγκεκριμένα, μόλις πριν τέσσερις ημέρες, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα τοπική ώρα, σε έναν επαρχιακό δρόμο στο Άνκορατζ της Αλάσκα, ο Αμερικανός Ιρβ Γκόρντον πέτυχε το μεγάλο στόχο: το οδόμετρο του Volvo P1800, εμφάνισε τον μαγικό αριθμό 3.000.000! Ένα νούμερο που αντιστοιχεί ούτε λίγο ούτε πολύ σε 4.828.000 χιλιόμετρα ή πιο παραστατικά, στην περιφέρεια της Γης 120 φορές!

Με το επίτευγμά του αυτό, ο Γκόρντον κατέκτησε επάξια μία θέση στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ως ο οδηγός που έχει διανύσει τα περισσότερα χιλιόμετρα στον κόσμο με ένα και μόνο αυτοκίνητο, χωρίς να είναι επαγγελματίας! Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια έχει αποκτήσει δικαιωματικά τον άτυπο τίτλο ενός πρεσβευτή για τη Volvo, συμμετέχοντας σε εταιρικές εκδηλώσεις και εκθέσεις αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο. Όχι άδικα, αφού στα χέρια του, το P1800 πέρα από την προφανή ασφάλεια και ευχαρίστηση που έχει προσφέρει στον οδηγό του, έχει αποδείξει παροιμιώδη αξιοπιστία.

Κλείσιμο
«Μην στέκεστε σε μένα, εγώ οδηγούσα ένα αυτοκίνητο που το ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή και το χαιρόμουν πάντα είτε πήγαινα στη δουλειά μου είτε ένα μεγάλο ταξίδι. Το Volvo P1800 είναι αυτό που αξίζει όλη τη δημοσιότητα, που μου χάρισε σχεδόν μισό αιώνα συναρπαστικής οδήγησης και ελευθερίας και που δεν με πρόδωσε ούτε μία φορά. Η στιγμή που ο μαγικός αριθμός εμφανίστηκε στο κοντέρ ήταν μοναδική! Ομολογώ ότι το είχαμε σχεδιάσει έτσι που μερικά μίλια πριν την επίτευξη του στόχου είχα μπει στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο του Άνκορατζ, πανέμορφη διαδρομή αλλά και μια ατέλειωτη ευθεία, γιατί δεν ήθελα να πάρω τα μάτια μου από το οδόμετρο, να μην χάσω τη στιγμή», δήλωσε περιχαρής ο ρέκορντμαν.


Διαβάστε ΕΔΩ για την αναβίωση του θρυλικού P1800, που κάνει η Volvo…




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης