Τελικώς δέχθηκε το Νόμπελ ο Μπομπ Ντίλαν

Τελικώς δέχθηκε το Νόμπελ ο Μπομπ Ντίλαν

Θα μεταβεί στη Σουηδική Ακαδημία - Έχει αποφασίσει όμως να μην δώσει ζωντανά διάλεξη σε κοινό, αλλά μία μαγνητοσκοπημένη διάλεξη

Τελικώς δέχθηκε το Νόμπελ ο Μπομπ Ντίλαν
Ο Μπομπ Ντίλαν θα παραλάβει τελικά το δίπλωμα και το μετάλλιο του Νόμπελ τις επόμενες ημέρες στη Στοκχόλμη, όπου έχει προγραμματιστεί να δώσει και συναυλία το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε σήμερα η γραμματέας της Ακαδημίας Νόμπελ Σάρα Ντάνιους. 

«Τα καλά νέα είναι ότι η Σουηδική Ακαδημία και ο Μπομπ Ντίλαν αποφάσισαν να συναντηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο» έγραψε η Ντάνιους στο blog της και σημείωσε  ότι «η Ακαδημία θα παραδώσει το δίπλωμα Νόμπελ στον Ντίλαν και το μετάλλιο για το Νόμπελ και θα τον συγχαρεί για το Νόμπελ Λογοτεχνίας». 

Η συνάντηση θα είναι ιδιωτική και δεν θα είναι παρόντες δημοσιογράφοι, σημείωσε η ίδια, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί επιθυμία του Ντίλαν. 

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ακαδημία είχε προειδοποιήσει πρόσφατα ότι ο χρόνος εκπνέει για τον Ντίλαν και ότι αν θέλει να παραλάβει το βραβείο και το χρηματικό ποσό των 910.000 δολαρίων που το συνοδεύει θα πρέπει να εκφωνήσει την καθιερωμένη διάλεξη.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Ντίλαν έχει αποφασίσει να μην δώσει ζωντανά διάλεξη σε κοινό, αλλά μία μαγνητοσκοπημένη διάλεξη. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα σταλεί στην Ακαδημία μαγνητοσκοπημένη διάλεξη. Το ίδιο έχουν πράξει και άλλοι νικητές στο παρελθόν. 

Όπως είναι γνωστό ο Μπομπ Ντίλαν, που τιμήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, δεν μετέβη  στην Στοκχόλμη για να παραλάβει το βραβείο του, έστειλε ένα μήνυμα με το οποίο ευχαριστούσε την σουηδική ακαδημία για τη βράβευσή του. 

«Λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας, αλλά σας παρακαλώ θα ήθελα να γνωρίζετε ότι το πνεύμα μου είναι μαζί σας και ότι νιώθω μεγάλη τιμή που έλαβα αυτό το τόσο περίβλεπτο βραβείο», ανέφερε ο Ντίλαν στο μήνυμά του, το οποίο διάβασε η Αζίτα Ράζι πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Σουηδία στη διάρκεια της τελετής απονομής. 

Ο Αμερικανός τραγουδοποιός εξέφρασε επίσης την έκπληξή του που τιμήθηκε με το βραβείο αυτό. «Αν κάποιος μου είχε πει ότι είχα την παραμικρότερη πιθανότητα να κερδίσω το βραβείο Νόμπελ, θα είχα πιστέψει ότι έχω τόσες πιθανότητες όσες να βρεθώ στο φεγγάρι», είχε σημειώσει.

Ο Ντίλαν, που είναι γνωστό ότι αποφεύγει τη δημοσιότητα, τελικά δέχθηκε το βραβείο Νόμπελ, αφού όμως πρώτα προκάλεσε την αγανάκτηση της σουηδικής ακαδημίας εξαιτίας της σιωπής που τήρησε επί εβδομάδες μετά την ανακοίνωση στις 13 Οκτωβρίου της βράβευσής του. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης