«Business Insider»: Πώς συνδέεται η ανεξαρτησία της Σκωτίας με το ελληνικό Grexit

«Business Insider»: Πώς συνδέεται η ανεξαρτησία της Σκωτίας με το ελληνικό Grexit

Την περίοδο που η Ελλάδα κινδύνευε να βγει εκτός της ζώνης του ευρώ, οι αναλυτές σημείωναν πως αν αυτό συμβεί τότε η κρίση θα μετακινηθεί και σε άλλες χώρες. Το ίδιο συμβαίνει τώρα και με τη Σκωτία. Αν αποσχιστεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, τότε είναι πιθανό να δούμε παρόμοιες τάσεις και σε άλλες χώρες της Ευρώπης» - Η ανάλυση του ειδικού σε γεωπολιτικά θέματα Ian Bremmer 

«Business Insider»: Πώς συνδέεται η ανεξαρτησία της Σκωτίας με το ελληνικό Grexit
Λίγες μέρες απομένουν από το κρίσιμο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και το «Business Insider» επικαλούμενο απόψεις ειδικών γράφει: «Αν η Σκωτία ψηφίσει υπέρ, τότε θα αρχίσει ένα ντόμινο παρόμοιων περιστατικών σε όλη την Ευρώπη». 

Ο Ian Bremmer, ειδικός σε γεωπολιτικά θέματα, δήλωσε στο περιοδικό ότι δεν περιμένει οι Σκωτσέζοι να ταχθούν υπέρ της ανεξαρτησίας αλλά «αν τελικά η Σκωτία φύγει από τη Μεγάλη Βρετανία, τότε είναι πιθανό να δούμε παρόμοιες αποσχιστικές τάσεις και σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

«Όλα αυτά θα δημιουργούσαν ένα τεράστιο μπέρδεμα στην Ευρώπη που κανείς δεν γνωρίζει σε ποια μονοπάτια θα οδηγούσε», σημειώνει ο Bremmer και παρομοιάζει το θέμα με την ανεξαρτησία της Σκωτίας με την ανησυχία που επικρατούσε όταν η Ελλάδα κινδύνευε να βγει εκτός Ευρωζώνης. «Βλέπουμε το ίδιο πράγμα και τώρα. Την περίοδο που η Ελλάδα κινδύνευε να βγει εκτός της ζώνης του ευρώ, οι αναλυτές σημείωναν πως αν αυτό συμβεί τότε η κρίση θα μετακινηθεί και σε άλλες χώρες. Το ίδιο συμβαίνει τώρα και με τη Σκωτία. Αν αποσχιστεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, τότε είναι πιθανό να δούμε παρόμοιες τάσεις και σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης