Ανταλλαγή της Πακιστανής «Κυρίας Αλ Κάιντα» με τον Φόλεϊ είχαν προτείνει οι τζιχαντιστές

Ανταλλαγή της Πακιστανής «Κυρίας Αλ Κάιντα» με τον Φόλεϊ είχαν προτείνει οι τζιχαντιστές

Ποια είναι η 42χρονη Αάφια Σιντίκουι που εκτιεί ποινή κάθειρξης 86 ετών σε φυλακή στο Τέξας

Ανταλλαγή της Πακιστανής «Κυρίας Αλ Κάιντα» με τον Φόλεϊ είχαν προτείνει οι τζιχαντιστές
Άλλο ένα αίτημα εκτός των 132 εκατομμυρίων δολαρίων φαίνεται ότι είχαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο τον αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ. 

Σύμφωνα με τους New York Times οι τζιχαντιστές ζήτησαν την απελευθέρωση της Πακιστανής κρατούμενης Αάφια Σιντίκουι, η οποία στις ΗΠΑ έχει γίνει γνωστή ως «Κυρία Αλ Κάιντα».

Με σπουδές στο ΜΙΤ η μητέρα τριών παιδιών Αάφια εκτίει ποινή κάθειρξης 86 ετών σε φυλακή στο Τέξας μετά τη σύλληψή της για σχέδια «επίθεσης μαζικών απωλειών» στο αμερικανικό έδαφος, ανάμεσά στα οποία η μόλυνση ανθρώπων με Έμπολα ή με χρήση «βρώμικης» βόμβας.

Κλείσιμο
Η γεννημένη στο Καράτσι του Πακιστάν Σιντίκουι ήταν στη λίστα των πιο καταζητούμενων τρομοκρατών του FBI μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου καθώς ο φερόμενος ως εγκέφαλος του φονικότερου τρομοκρατικού χτυπήματος επί αμερικανικού εδάφους Χαλίντ Σείχ Μοχάμεντ την είχε αναφερθεί στο όνομά της κατά τη διάρκεια ανάκρισης το 2003.

Η Σιντίκουι συνελήφθη τελικά στο Αφγανιστάν το 2008 όταν κάποιος ντόπιος τη θεώρησε ύποπτη την ώρα που παρατηρούσε προσεκτικά έναν χάρτη καθώς οι περισσότερες Αφγανές είναι αγράμματες. Κατά τη διάρκεια της κράτησής της αποκαλύφθηκε ότι η 42χρονη Πακιστανή είχε στην κατοχή της δύο κιλά θειώδους κυανίου και λεπτομερή σχέδια για πιθανούς στόχους στη Νέα Υόρκη όπως η Wall Street, το Empire State Building, η Brooklyn Bridge και το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Ανακρινόμενη η Σιντίκουι, μια ημέρα μετά τη σύλληψή της, άρπαξε μια καραμπίνα που βρήκε σε ένα τραπέζι και άρχισε να πυροβολεί τους ανακριτές της. Τελικά, όμως, όχι μόνο δεν κατάφερε να τους πετύχει αλλά και η ίδια τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα.

Στη δίκη που ακολούθηε στις αρχές του 2010 υποστήριξε ότι αγαπούσε τόσο τις ΗΠΑ όσο και το Ισλάμ με τους συνηγόρους της να προσπαθούν να υποστηρίξουν ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα, ισχυρισμό που η ίδια αρνήθηκε λέγοντας ότι «δεν είμαι παρανοϊκή».

Η καταδίκη της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Πακιστάν με χιλιάδες διαδηλωτές να βγαίνουν στους δρόμους και να καίνε λάστιχα στη Λαχόρη και την πατρίδα της το Καράτσι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης