Δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων εδάφους-αέρος από τη Ρωσία

Δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων εδάφους-αέρος από τη Ρωσία

Διεξήχθησαν δοκιμαστικές εκτοξεύσεις των πυραύλων εδάφους-αέρος S-400 και S-300

Δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων εδάφους-αέρος από τη Ρωσία
Δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων εδάφους-αέρος πραγματοποίησαν την Τρίτη οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας κατά τη διάρκεια στρατιωτικών γυμνασίων στη νότια επαρχία Αστραχάν, σε μια επίδειξη ισχύος την ώρα που οι μάχες συνεχίζουν να μαίνονται στη γειτονική Ουκρανία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, διεξήχθησαν «δοκιμαστικές εκτοξεύσεις των πυραύλων εδάφους-αέρος S-400 και S-300» και περίπου 800 στελέχη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και 200 οχήματα και συστήματα ενεπλάκησαν στα γυμνάσια.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου κήρυξε την έναρξη του επανεξοπλισμού του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον Σόιγκου, ο οποίος μίλησε σε μια συνάντησή του με στελέχη του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι σχεδιασμοί για τις ρωσικές ναυτικές δυνάμεις θα μεταβληθούν σημαντικά την επόμενη εξαετία, θα «διασφαλιστεί ο επανεξοπλισμός τους με σύγχρονα οπλικά συστήματα» και «θα βελτιωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα του ρωσικού στόλου στους στρατηγικούς άξονες οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις πιο σοβαρές απειλές».

Ο υπουργός δεν αναφέρθηκε πάντως με λεπτομέρειες στις αλλαγές που σχεδιάζονται όσον αφορά το ρωσικό ΠΝ.

«Δεν σας κρύβω ότι αυτό συνδέεται κατά κύριο λόγο με τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών» προσέθεσε ο Σόιγκου, αναφερόμενος στην ένοπλη σύρραξη η οποία μαίνεται από τον Μάρτιο ανάμεσα στους φίλα προσκείμενους στη Μόσχα ρωσόφωνους αυτονομιστές και τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην Ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει ήδη στις αρχές Ιουλίου ότι σχεδίαζε την ενίσχυση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, η βάση του οποίου -η Σεβαστούπολη- βρίσκεται στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσάρτησε η Μόσχα από την Ουκρανία τον Μάρτιο.

Η ανακοίνωση αυτή σημειώνεται λίγο καιρό μετά το κάλεσμα του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να βελτιωθούν οι ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Σεβαστούπολη «για να ενισχυθεί η άμυνα της χώρας» σε αντίδραση για την αύξηση της παρουσίας του NATO στην ανατολική Ευρώπη, ειδικά στη Μαύρη Θάλασσα και στη Βαλτική.

Σημειώνεται ότι πάνω από 86 δισεκ. ρούβλια (1,75 δισεκ. ευρώ) πρόκειται να δαπανηθούν έως και το 2020 για την αύξηση της ισχύος του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης