Twitter: Χάκερ «παραίτησε» τον Μεντβέντεφ

Twitter: Χάκερ «παραίτησε» τον Μεντβέντεφ

«Παραιτούμαι. Ντρέπομαι για τις ενέργειες της κυβέρνησης. Λυπάμαι» έγραφε το πλαστό μήνυμα 

Twitter: Χάκερ «παραίτησε» τον Μεντβέντεφ
Πρόσβαση στο λογαριασμό του πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter απέκτησε ένας χάκερ, ενώ δεν δίστασε να αναρτήσει ένα πλαστό μήνυμα, εμφανίζοντάς τον να ανακοινώνει πως παραιτείται.

Το πλαστό μήνυμα έφερε τον Μεντβέντεφ να ανακοινώνει: «Παραιτούμαι. Ντρέπομαι για τις ενέργειες της κυβέρνησης. Λυπάμαι». Το γραφείο του πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας έσπευσε να επιβεβαιώσει ότι ο λογαριασμός του καταλήφθηκε.

Κλείσιμο
Ο Μεντβέντεφ γίνεται συχνά στόχος αστεϊσμών στη Ρωσία και αρκετοί τον εμφανίζουν συχνά ως μια μαριονέτα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Χρησιμοποιώντας το υποκοριστικό του ονόματος του Πούτιν, ο χάκερ έγραψε: «Ήθελα να στο πω εδώ και πολύ καιρό, Βόβα! Κάνεις λάθος!».

«Η Κριμαία δεν είναι δική μας. Σας παρακαλώ κάντε retweet», έγραφε ένα άλλο μήνυμα, ενώ αργότερα αναρτήθηκε ένα δεύτερο που ανέφερε: «Θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στη δεκαετία του 1980. Αυτό είναι λυπηρό. Αν αυτός είναι ο στόχος των συναδέλφων μου στο Κρεμλίνο, τότε θα τα καταφέρουν σύντομα».

Λίγη ώρα αργότερα, το επιτελείο του πρωθυπουργού αντιλήφθηκε την… εισβολή και αφού έσβησε όλα τα μηνύματα, ενημέρωσε τους χρήστες ότι ο λογαριασμός μπήκε στο στόχαστρο χάκερς, επισημαίνοντας πως καταβάλλεται προσπάθεια για να λυθεί το πρόβλημα.

 

 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης