Αμερικανικοί «κοριοί» και στην ΕΕ;

Αμερικανικοί «κοριοί» και στην ΕΕ;

Η υπόθεση Σνόουντεν έγινε μέχρι και ταινία... με τίτλο «Verax»

Αμερικανικοί «κοριοί» και στην ΕΕ;
Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Data-gate με πρωταγωνιστή τον πρώην σύμβουλο της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος καταζητείται από τις ΗΠΑ αφού «ξεγύμνωσε» το αμερικανικό σύστημα παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel στη διαδικτυακή του έκδοση, η αμερικανική Intelligence φέρεται να κατασκόπευε και το κτίριο της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ουάσιγκτον.

Η αποκάλυψη-βόμβα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος δήλωσε πως εάν ευσταθούν οι πληροφορίες του δημοσιεύματος: «Πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο» και ζητά από την Ουάσιγκτον να δώσει άμεσα εξηγήσεις.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό οι 007 παρακολουθούσαν τους Ευρωπαίους διπλωμάτες σε Ουάσιγκτον αλλά και Νέα Υόρκη, ενώ είχαν διεισδύσει και στους υπολογιστές και τα τηλέφωνά τους.

Κλείσιμο
Μάλιστα, από το κείμενο προκύπτει πως ενδέχεται ακόμα και Ευρωπαίοι ηγέτες να βρίσκονταν υπό παρακολούθηση στις Βρυξέλλες, καθώς πριν λίγα χρόνια είχαν εντοπιστεί ύποπτες τηλεφωνικές κλήσεις στο κτίριο Γιούστους- Λίπσιους, το οποίο αποτελεί έδρα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια ώρα, η υπόθεση Σνόουντεν έγινε ταινία μικρού μήκους. Τέσσερις φίλοι από το Χονγκ Κονγκ συνέλαβαν την ιδέα της ταινίας έπειτα από τις αποκαλύψεις του 29χρονου Αμερικανού και γύρισαν ένα πεντάλεπτο φιλμ, βασισμένο στην ιστορία κατασκοπείας που συγκλονίζει τις ΗΠΑ.

Με τίτλο «Verax» αναρτήθηκε στο YouTube και έχει ήδη συγκεντρώσει περίπου 16.000 θεάσεις μέσα σε πέντε ημέρες.

Οι τέσσερις σκηνοθέτες που ζουν στο Χονγκ Κονγκ, από όπου έφυγε ο Σνόουντεν και λέγεται πως παραμένει στον χώρο μετεπιβίβασης ρωσικού αεροδρομίου, κατάγονται από την Ιρλανδία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία και επιστράτευσαν ντόπιους ηθοποιούς και μία κάμερα. Σκοπός τους, όπως είπαν, ήταν να «κάνουν το δικό τους σχόλιο σχετικά με την υπόθεση».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης